Fransız sağ muhalefetinden Suriye operasyonuna tepki: Bataclan’da insanları öldüren Esad mıydı?

Sağ muhalefet partisi Ayağa Kalk Fransa'nın lideri Nicolas Dupont Aignan ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye'ye yönelik hava saldırısına katılan Fransa yönetimine 'kimyasal saldırı' iddialarının yeterince güvenli olmadığı Irak örneği ile açıklayarak tepki gösterdi.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 11:33
Abone Ol google-news

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik başlattığı hava saldırısına dünya kamuoyundan ilk tepkiler gelmeye başladı. Müttefiklerin 'Rejim kimyasal silah kullandı' iddiasını sorgulayan sağ muhalefet partisi "Debout la France" (Ayağa Kalk Fransa) lideri Nicolas Dupont Aignan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a "yalvarıyorum, daha bağımsız, dikkatli ve ihtiyatlı davranın" çağrısı yaptı.

Saldırının devamı gelecek mi? Uzmanlar yorumladı

Suriye operasyonuna dünyadan ilk tepkiler

 Fransız siyasetçi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bataclan’da veya Paris kaldırımlarında insanları öldüren Esad mıydı?" diye sordu.

Nicolas Dupont Aignan'ın açıklamaları şöyle: 

Amerikalılar Irak’ı işgal edip Saddam’ı öldürebilmek için kitlesel imha silahlarına dair 'gerçekçi' deliller sundular. İyi ki Jacques Chirac ve Dominique de Villepin o zaman direndiler ve bağımsız bir duruş sergilediler. Ve haklı çıktılar. Bu nedenle bugün çok kuşkucuyum ve Fransız hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Macron’un acelesini kınıyorum. Sarin gazının izini takip etmek çok zor ve 2014’te bu gazı İslamcıların Esad rejimini karalamak için kullandığını biliyoruz. Bu nedenle güvenilir uluslararası bir bilimsel araştırma yapılmadan eyleme geçmek yanlıştır.

Şunu soralım: Neden Esad'a saldırılıyor? Daha yakın zamanda Suudi Prensi Fransa’ya konuk oldu. Ki Suudi Arabistan Yemen katliamının sorumlusudur. Bataclan’da veya Paris kaldırımlarında insanları öldüren Esad mıydı? Hayır, Esad IŞİD’deki o islamcı teröristlere karşı savaşıyordu. Fransa Orta Doğu’ya saldırmamalı, dengeyi korumak için çalışmalı. Söylentiler değil gerçekler üzerinden hareket etmeli ve savaşı değil barışı savunmalıdır. Cumhurbaşkanına yalvarıyorum, daha bağımsız, dikkatli ve ihtiyatlı davranın; çünkü askerlerimizin hayatı ve dünya dengeleri buna bağlı. (Çeviri: Esin İleri)

Suriye'ye askeri müdahaleyi destekleyen ve karşı çıkan ülkeler

İngiliz televizyonu 'Suriye neden kimyasal kullansın" diyen generali yayından aldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler