Gazze'ye ölüm yağmaya devam ediyor

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda ölü sayısı artıyor. Batı, ‘Gazze’de fazla sivil ölmesin’ demekle yetinirken bölgenin etkisiz gücü Ankara ise nutuk atıyor.

Yayınlanma: 19.07.2014 - 10:20
Abone Ol google-news

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği ağır saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 333'e yükseldiği, saldırılarda 2 bin 300'den fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Filistin televizyon kanalları ise yaşanan dramı dünyaya an be an duyurmaya çalışıyor.

53 BİN 200 YEDEK ASKER YENİDEN SİLAH ALTINA ALINDI

İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, şimdiye kadar Gazze'den İsrail'e bin 637 roket fırlatıldığı belirtilerek, atılan bu roketlerin bin 228'inin İsrail topraklarına düştüğü, 340'ının ise "Demir Kubbe" füze savunma sistemi tarafından havada imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, "şimdiye kadar İsrail ordusundan bir askerin öldüğü, 7 askerin yaralandığı ve 53 bin 200 yedek askerin ise yeniden silah altına alındığı" bilgisine yer verildi.

GAZZE YENİ GÜNE BÖYLE UYANDI:
İŞTE GAZZE'DEN GELEN SON FOTOĞRAFLAR

 

ANKARA NUTUK ATIYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail’i, Filistin’e yönelik saldırılarını bir an önce durdurması için uyardı. Gül “İsrail’in bu kural tanımaz saldırganlığı sadece Filistin’de değil, dünyanın her tarafında nefret tohumları saçıyor. Dünyanın radikalleşmesinde İsrail’in çok büyük bir sorumluluğu var. BM Güvenlik Konseyi’ni çok acil bir şekilde İsrail'in saldırganlığını durdurmaya dair çok kuvvetli bir tedbirli açıklama yapmaya davet ediyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bir terör devletine olumlu bakmasının mümkün olmadığını belirterek “Çocukları en iyi öldürmesini bilen devlet İsraildir” dedi. Mısır’ın Gazze’ye insani yardımın yollarını kapatmasına tepki gösteren Erdoğan Mısır ile İsrail arasında yapılan ateşkes görüşmelerinde tarafların masada olmadığını, bu adımla Mısır’a meşruiyet kazandırmak istendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, BM’nin dünya barışına katkısını da bu süreçte test edeceklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler