Katalan lider istifa etti

Katalan ayrılıkçı lider Carles Puigdemont, Katalunya başkanlığından vazgeçti.

Yayınlanma: 11.05.2018 - 11:45
Abone Ol google-news

Katalan ayrılıkçı lider Puigdemont, Katalunya başkanlığından vazgeçti. 2017 Ekim'inde İspanyol Hükümeti tarafından görevinden azledilen Carles Puigdemont, aylar süren belirsizlikten sonra geri çekildiğini açıkladı. Katalan lider, kendisine halef olarak Quim Torra'yı (üstte) işaret etti. Katalan parlamentosu, önümüzdeki günlerde, editör ve Omnium Cultural derneği başkanı olan Torra'nın başkanlık adaylığını açıklayacak. 

Bir sürpriz gerçekleşmezse, Quim Torra'nın hem sağ hem de sol ayrılıkçı oyları toplayarak ikinci turda başkan seçileceği düşünülüyor. Aşırı sol CUP partisinin 4 milletvekili, daha önce açıklamış oldukları üzere çekimser oy kullandıkları taktirde, Torra 135 vekilin 66'sının desteğini alacak. İspanyol hükümeti yazılı bir açıklama yaparak "görevinin kanunu uygulamak" olduğunu beyan etti.

İstifa etmeyeceğim demişti

Madrid hükümetinin hakkında çıkarttığı Avrupa çapında yakalama kararının iptal edilmesini beklerken Berlin'de ikamet eden Puigdemont, 31 Mart'ta Twitter'da bir mesaj yayımlamış ve "Şunu herkes için netleştirelim: 'Vatanın birliği için' vazgeçmeyeceğim, istifa etmeyeceğim, seçimi kaybetmişlerin gayrimeşru eylemleri ya da hukuk düzenini ve adaleti terk etme pahasına keyfi davrananlar karşısında geri adım atmayacağım" ifadesini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler