Irak seçimlerinde oy kullanma işlemi başladı

Irak'ta ülkeyi 4 yıl yönetecek olan hükümetin belirlenmesi için 12 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için oy kullanma işlemleri başladı. Türkiye'de yaşayan Türkmenlerin oy kullanması için İstanbul, Ankara ve Sakarya'da sandıklar kuruldu.

Yayınlanma: 12.05.2018 - 08:38
Abone Ol google-news

12 Mayıs'ta yapılması planlanan genel seçimlere Kerkük'te tek listeyle, diğer kentlerde ise çeşitli ittifaklarla giren Türkmenler, Bağdat meclisinde daha fazla sandalyeyle temsil edilmeyi hedefliyor.

Yaklaşık 37 milyon nüfuslu Irak'ta 24 milyon kayıtlı seçmen, ülkeyi gelecek 4 yıl yönetecek hükümetin belirlenmesi için 12 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Irak'ın önemli bir unsuru olan Türkmenler'den Türkiye'de yaşayan 30 bin kişi de oy kullanabilecek. Türkiye'de yaşayan Türkmenler 10 ve 11 Mayıs'ta oy kullanacak. Türkmenlerin oy kullanabilmesi için İstanbul'da 5, Ankara'da 3 ve Sakarya'da 2 sandık kuruldu. Ankara'da Türkmenler seçimlere yoğun ilgi gösterdi.

Seçimin güvenliği için gereken bütün tedbirler alındı

 Irak Savunma Bakanlığı, yarın ülke genelinde yapılması planlanan genel seçimlerinin güvenliği için bütün tedbirlerin alındığını, ABD’nin olası saldırı iddialarının zayıf olduğunu bildirdi.

Irak Savunma Bakanlığı ve Ortak Operasyonlar Sözcüsü Albay Yahya Resul, yarın ülke genelinde yapılması planlanan genel seçimlerinin güvenliği için bütün tedbirlerin alındığını açıkladı. ABD Bağdat Büyükelçisi’nin, seçim merkezilerine saldırı düzenlenebileceği dair iddialarının zayıf olduğunu söyleyen sözcü, “Irak artık teröre karşı savunmak konumundan saldırı konumuna geçti. Seçimin güvenliği için gereken bütün tedbirler alındı ve vatandaşların yarın seçim merkezlerine gidip oy kullanmaya çağırıyoruz” dedi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütleri ile mücadelelerinin devam ettiğini belirten sözcü, operasyonlar çerçevesinde örgütün elebaşlarının ele geçirildiğini ifade etti.

Irak genelinde yarın yapılması planlan milletvekili seçimleri öncesi terör örgütü IŞİD seçim merkezileri, seçmenleri ve adayları öldürmekle tehdit etmişti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler