Gazze Kızılay’a emanet

Türkiye’nin imajını yine o kurtaracak.

Yayınlanma: 22.07.2014 - 23:12
Abone Ol google-news

İsrail’in Gazze’de yürüttüğü askeri operasyonlar karşısında eli kolu bağlı bulunan Türkiye, Türk Kızılayı üzerinden İsrail ile temasa geçti. Gazze’ye şeker bayramı öncesinde yardım ulaştırmak için harekete geçen Kızılay’a İsrailli yetkililer, “Size kapımız açık. Ancak İHH gibi yardım kuruluşlarını istemiyoruz” diyerek Kızılay’ın Gazze’ye insani yardımına yeşil ışık yaktı.

Son hazırlıklarını yapan Kızılay, bayramın 1. günü olan pazartesi öncesinde Gazze’ye insani yardımı ulaştırmayı planlıyor. İlk aşamada 2 bin aileye gıda yardımı ulaştırmayı planlayan Kızılay, ikinci aşamada ise 15 bin aileye gıda yardımında bulunmayı hedefliyor.

Telafer’e 16 TIR

Türk Kızılayı, Iraklı Türkmenlere ulaştırılmak üzere de Telafer’e yardım malzemesi gönderecek. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın çağrısı üzerine şubelerde ilk etapta toplanan 16 TIR yardım malzemesi Gaziantep’e ulaştırıldı. TIR’lar, Akar ve koordinatör vali Veysel Dalmaz’ın katılımıyla düzenlenecek törenin ardından bugün Telafer’in Sincar bölgesine yola çıkacak. Telafer’in yanı sıra Dohuk bölgesine de yardım ulaştıran Türk Kızılayı, çatışmaların başladığı günden bu yana Türkmenlere 31 TIR dolusu yardım yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler