Atina'da Bekir Bozdağ paniği: NATO’ya başvuruyorlar

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Yunanistan’a sığınan ve tamamı serbest bırakılan askerleri Türkiye’nin kaçıracağı şekilde yorumlanan sözleri Atina yönetiminden yoğun tepki çekti.

Yayınlanma: 07.06.2018 - 09:09
Abone Ol google-news
<video:991178><video:664211>

 

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Yunanistan’a kaçan sekiz askerden tutuklu bulunan son dördü önceki gün serbest bırakılmıştı.

Bozdağ “‘Ne yaparlarsa yapsınlar, o darbeci, FETÖ’cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye’ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler enselerinde olacağız. Eninde sonunda yakalayacağız” demişti.

 Dışişleri Bakanı: Oyun oynanacak devlet değiliz

Bu sözler Yunan basınında Türkiye’nin askerleri kaçırma girişiminde bulunacağı yönünde yorumlandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas ”Türkiye, Yunanistan’ın oyun oynayabileceği devletlerden biri olmadığını çok iyi biliyor. Türkiye ne birini alıp gitmek için Yunanistan’a gelebilir, ne böyle bir şeye hakkı vardır, ne de biz böyle bir şeye izin veririz” diye konuştu.

 NATO’ya başvuruyor

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos da konuyu “Bir NATO müttefiki ülke ittifakın başka bir ülkesinde yasa dışı bir askeri operasyon başlattığını açıklıyor” diye değerlendirdi. Yunan bakan şöyle devam etti: “Türk hükümetin ahlaki değerleri ve uluslararası savaş hukukunu dahi çiğneyerek, 18 aylık dava sürecinden sonra iade edilmemesi kararı çıkan askerleri kaçırma planları ile ilgili açıklamaları konusunda AB ve NATO nezdinde girişimde bulunacağım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler