Dünya’nın kurdu: İnsan

Yaratıcı yönetmen Darren Aronofsky’nin (Siyah Kuğu)15 yıllık projesi ekolojik ve tinsel iletiler taşıyan sıradışı, gözüpek, yetkin, bağımsız bir epik dram.

Yayınlanma: 06.02.2015 - 18:18
Abone Ol google-news

Yaradan, Yerküre’yi koruması için insanlara teslim etmiştir ama insanoğlu güzel, iyi olan her şeyi yakar, yıkar, mahveder. İnsanlar her şeyi bitirip tüketmişler,  her şeyi yağmalamışlardır, böylelikle Yaradan’a da ihanet etmişlerdir.

İnsanoğlu bu şekilde davranmayı sürdürünce Yaradan, Nuh’la iletişim kurarak Dünya”yı yok edeceğini söyler. Nuh rüyasında su ile gelen ölümü görür. İnsanoğlu, Yerküre’ye verdiği zararlardan ötürü cezalandırılacaktır. 

Yaradan, Nuh ve ailesini masumları, yani hayvanları korumak için seçmiştir, çünkü artık insansız bir Dünya istiyordur. Düşmüş melekler Gözcüler büyük bir gemi yapması için Nuh’a yardım ederler.  

Yaradılış mitini oldukça karamsar bulan Aronofsky’e göre Tufan ilk kıyamet olgusudur. Yönetmene göre filminde inananlar mitolojinin çağdaş bir versiyonunu görecekler, inanmayanlar da ekolojik ve felsefi sorgulamalarla karşılaşacaklardır. 

Noah (Nuh: Büyük Tufan) Yön: Darren Aronofsky Oyn: Russell Crowe,  Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Anthony Hopkins, Logan  Lerman, Douglas Booth / 2014, 132 dakika, Yeni Film.

Format: Dvd, Bas Oynat, Blu–ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler