Dünya'nın kurdu: İnsan

Altıncı His, İşaretler, Köy, Mistik Olay filmlerinin yönetmeni M. Night Shyamalan, bilimkurgu-aksiyon-serüven türlerini içeren filminde gözde temaları aile ilişkileri, korku, travma, yaşamda kalma savaşımı temalarını başarıyla işliyor.

Yayınlanma: 22.10.2013 - 15:35
Abone Ol google-news

İnsan soyu bin yıl önce yerküredeki tüm kaynakları parçalayıp tükettikten, doğaya amansızlıkla saldırdıktan sonra yaşanmaz olan Dünya'yı terkedip Nova Prime adlı yeni bir gezegene yerleşir. Efsanevi General Cypher Raige, insanın en büyük düşmanı olan Ursa adlı yaratıkları korkusuzca imha eder çünkü o hayalet konumuna yükselmiştir. Hayalet savaşçı olabilmek için korkuyu asla taşımamak gerektir. Ursa'lar insanların korkularını algılayarak
onlara saldırmaktadırlar. Cypher'a göre tehlike gerçektir, korku ise seçimdir.

Cypher'ın 13 yaşındaki oğlu Kitai babası gibi hayalet savaşçı olmak ister. Aslında ergen Kitai'nin bir komutana değil gerçek bir babaya gereksinimi vardır. Baba-oğul birbirlerini çok az tanımaktadırlar, Cypher'ın uzun süren zorlu görevlerinden ötürü birlikte çok az zaman geçirmişlerdir. Cypher oğluyla birlikte hayalet eğitimi için İphitos'a doğru yola çıkar.

Yolda asteroit fırtınasına tutulan uzay gemisi birinci derecede karantina bölgesi ilan edilmiş, bir zamanlar Cennet olarak nitelen Dünya'ya inmek zorunda kalır. Tüm ekip yaşamını yitirir, Cypher ağır yaralıdır.

Kitai zorunlu iniş sırasında geminin kuyruğunda kalan acil durum sondasını bulmalıdır yoksa her ikiside öleceklerdir. Dünya'daki her canlı insanı öldürmek üzere evrimleşmiştir. Kitai'yi tehlikelerle dolu zor bir yolculuk beklemektedir. Bu yolculukta ergenlikten yetişkinliğe de bir adım atacaktır. 

Dram, serüven, aksiyon, bilimkurgu türlerini içeren filmin Özel Bölümler'inde yaratıcı ekiple söyleşiler, baba-oğul Will ve Jaden Smith'in set görüntüleri, 300 saniyede 1000 yıl, Costa Rica, Utah gibi çekim mekanlarının tanıtımı yer alıyor.
 

After Earth (Dünya: Yeni Bir Başlangıç) Yönetmen:
M. Night Shyamalan Oyuncular: Will Smith, Jaden Smith, Sophie Okonedo, Zoe Kravitz, İsabelle Fuhrmann, David Denman / 2013, 100 dakika, Tiglon.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler