'Edebiyat Müzesi'ne saygı gösterin'

Türkiye Yazarlar Sendikası ve yüzü aşkın sanatçı, Kültür Bakanlığı’na açık mektup yazdı.

Yayınlanma: 15.05.2014 - 09:58
Abone Ol google-news

Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyat Müzesi’nin Yıldız Sarayı’ndaki Arabacı Dairesi’nden çıkarılmak istenmesiyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na hitaben bir açık mektup yayımladı.

Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Adnan Özyalçıner, Ataol Behramoğlu, Oktay Akbal, Cengiz Bektaş, Enver Ercan, Sennur Sezer, Aslı Erdoğan gibi yüzü aşkın sanatçının altına imza attığı mektupta, “Türkiye Yazarlar Sendikası gibi köklü, büyük bir yazar kuruluşuna bir sarayın arabacılar dairesini bile çok gören bir bakanlığın adının Kültür Bakanlığı adını taşıması büyük bir çelişkidir. Bu çelişkiyi dünyaya nasıl anlatacağız, nasıl anlatacaksınız?” diye soruluyor.

Konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiği, bakanlığın müzenin boşaltılmasını istemesinin hukuk tanımazlık olduğunun belirtildiği mektup “Kültür Bakanlığı’nın kararını yeniden gözden geçirmesi, yazarlarımızın bellek-müzede simgeleşen ulusal ve evrensel kimliğine gereken özen ve saygıyı göstermesi, Edebiyat Müze Belgeliğin korunması için Türkiye Yazarlar Sendikası’na yeni bir müze yeri göstermesi” çağrısıyla sona erdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler