Ege Dündar: Baskılar ve tehditler, babam gibi beni de susturamayacak

Adana'da Orhan Kemal Edebiyat Festivali'ne davetli olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar tutuklandığı için etkinliğe katılamayınca, adına hazırlanan plaket oğlu Ege Dündar'a verildi.

Yayınlanma: 05.12.2015 - 19:49
Abone Ol google-news

Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nde Onur Kurumu Ödülü Cumhuriyet’e verildi. Ödülü tutuklanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın adına alan oğlu Ege Dündar, “Baskılar ve tehditler gerçekleri ve babamı susturamadığı gibi, beni de susturamayacak. Çünkü bu ülkenin geleceğine inanıyorum” dedi.

Çok sayıda şair, yazar ve sanatçının katıldığı Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nde önceki akşam ödül töreni vardı. Festivalin onur konuğu Ayşe Kulin ile Onur Kurumu olarak, Cumhuriyet’in de ödül aldığı gecede konuşan Kulin, “Gerçeği söyleyenler ve yazanlara ne yazık ki hep acı çektiriliyor bu ülkede. Orhan Kemal gibi Can Dündar da gerçeği gösterdikleri için aynı kaderi paylaştılar. Ama Çetin Altan’ın da dediği gibi, ‘Enseyi karartmayalım’ Her şeye rağmen umut vardır” diyerek tamamladı.

Suçüstü telaşı

Can Dündar yerine Cumhuriyet’e verilen ödülü oğlu Ege Dündar adlı. Verilen destek için teşekkür eden Ege Dündar, “Suçüstü yakalanmışlığın telaşını tescilleyen yandaş hırlaşmalar haklı sesimizin yanında cılız kaldı. Baskılar ve tehditler babamı ve gerçekleri susturamadığı gibi beni de susturamayacak. Çünkü ben bu ülkenin geleceğine inanıyorum. Ve bu inanç adına Erdem Gül ve Can Dündar’ın ödediği bedelin, Uğur Mumcu’nun, Hrant Dink’in, Ahmet Taner Kışlalı’nın ve daha nicelerinin ödedikleri bedelden ağır olmadığını biliyorum. Demokratik, hukukçu ve özgürlükçü bir Türkiye adına verilen mücadelede ödenen nice bedeller ne kadar yürek parçalayıcı nitelikte olsa da insanları hüzne boğmak, hele ki karalar bağlatmak için ödenmemiştir. Tersine, o güzel insanlar ışıklı bir geleceğe uzanan yolun geçici karanlığında avcumuzda birer meşaledir” dedi.

Korkmuyorum

Ülkede kinci ve ayrımcı bir akım olduğunu söyleyen Dündar, “Özgürlüklere sırtımızı dönmeyeceğimizi, dayanışarak haklarımıza sahip çıkacağımızı ve er ya da geç gerçek suçlulardan hesap soracağımızı umut ediyorum. Vazifenin önce kendimde olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle korkmuyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler