784 günlük 'dönüştürülme' direnişi kazandı

İstanbul Levent’teki İsmail Tarman Ortaokulu velileri, okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülme kararına karşı, 784 gün boyunca direndi ve mücadeleyi kazandı. Mahkeme okulun “imam hatip ortaokuluna dönüştürülme” kararını iptal etti. Dün okul önünde toplanan veliler, mahkeme kararının derhal yerine getirilmesini talep etti.

Yayınlanma: 23.07.2018 - 21:41
Abone Ol google-news

İsmail Tarman Ortaokulu velileri, mücadelelerinin ve nöbetin 784. gününde davalarını yani okullarını kazandı. Okulun, “kademeli olarak imam hatip ortaokuluna dönüştürülme’’ kararı, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

Bu iptal kararı ile, İsmail Tarman İmam Hatip Ortaokulu kapatıldı. İsmail Tarman Ortaokulu  1982 yılından itibaren olduğu gibi,  normal ortaokul olarak öğretime devam edecek.
Bu kararın verildiği andan itibaren İsmail Tarman İmam Hatip Ortaokulu’na öğrenci kaydı yapılamayacak, sadece İsmail Tarman Ortaokulu öğrenci kaydı alacak.

Dün okul önünde toplanan veliler,  mahkeme kararının gereğinin derhal yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, “Kararın uygulanması anayasal zorunluluktur. Okul idaresinin yanlış uygulamalara derhal son vermesi gerekmektedir. Kararın uygulanmaması anayasanın ihlalidir’’ dediler.
Avukat Arzu Becerik, “Kimsenin hukuktan üstün olmadığını hatırlatıyor, yetkilileri göreve çağırıyoruz’’ derken CHP Beşiktaş ilçe başkanı,  mahalle sakini Sebahattin  Öztürk, kararın uygulanması için gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.

Eğitim İş sendikası örgütlenme sekreteri Sedat Karacalar hukukun kazandığını vurgularken, mahalle sakini Alper Değirmenci ise “Kağıthane bölgesinde 14 tane imam hatip var. Başarılı bir okulu dönüştürmek başlı başına bir hataydı.  6 bin imza toplayarak ‘imam hatip olmasını istemiyoruz’’ dedik, bunu mahkeme de gördü ve bizi haklı buldu’’ yorumunu yaptı.  
Kayıtlar dursun


Veliler tarafından okunan açıklama şöyle:

“-Mahkeme kararlarının öğrenildiği andan itibaren gecikmeksizin uygulanması anayasal zorunluluktur. -Bizler yetkililerin, okulların tatil olduğu şu dönemden yararlanmalarını,

-Mahkeme kararı doğrultusunda İmam-Hatip Ortaokulu kısmının kapatılması işlemlerini yapmalarını,

-İptal kararı doğrultusunda okul binasında mevcut İsmail Tarman İmam-Hatip Ortaokulu tabelaları ile kayıtlara ilişkin duyuru, ilanlar vs. kaldırılmasını, web sayfasından silinmesini,

- İmam- hatip kayıtlarının derhal durdurulmasını, 

-İmam-hatip kısmında halen eğitim gören öğrencilerin; bölgede son beş yılda açılmış, araları 800 metre ile 1.100 metre  olan, sınıf mevcutlarının yarısı boş, 13 imam hatip ortaokuluna istekleri doğrultusunda yerleştirmelerini, böylece boş duran imam-hatip okullarının değerlendirilmesini;

- İsmail Tarman Ortaokulu’na kayıt yapılmasına başlanması, e-kayıt girişinin sağlanması, yakın bölgeye duyurulmasını,

- İsmail Tarman Ortaokulu’nda eğitim gören 36 sınıf mevcudu ile ders yapmaya çalışan öğrencilerin, daha fazla derslikte, eğitim almalarının sağlanmasını,

-Mahallede ve yakın bölgede ikamet eden öğrencilerin, civarda kalan 4 ortaokula sıkıştırılmalarına son verilmesini,

-Ortaokul eğitimi almak isteyen öğrencilerin 2.5 km uzağa gitmekten kurtulmasının sağlanmasını,

-Gerekli diğer tüm önlemlerin alınmasını, işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. ‘’

Nöbete devam

İsmail Tarman Ortaokulu velileri ve Konaklar Mahallesi sakinleri, okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülme kararına karşı, 784 gün boyunca okul önünde nöbet tuttu. Veliler mahkeme kararı uygulanana kadar nöbete ve mücadeleye devam edeceklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler