Nazife öğretmen öğrencilerine hasret: Direnmeyi seçtiğim için...

Tutuklu öğretmen cezaevinden mektup yazdı.

Yayınlanma: 06.08.2018 - 22:00
Abone Ol google-news

OHAL KHK’siyle ihraç edildikten sonra İstanbul ve Ankara’da “İşimi istiyorum” eylemleri yapan ve bir yılı aşkın süredir cezaevinde olan öğretmen Nazife Onay Şakran Cezaevi’nden Cumhuriyet’e mektup yolladı. Onay, “Bizim için çeşit çeşit adli kontrol uygulanırken tahliye olunca kapıda gözaltına aldırılırken IŞİD’lilere serbestlik tanınıyor. Mahkeme, hapishane, ülke kapıları bir bir açılıyor. Biz yaşamın tam ortasında halkın içinde olmayı hak ediyoruz. Ben öğrencilerim ve meslektaşlarımla olmayı hak ediyorum. 4 Ekim’de Silivri duruşma salonunda hakkımız olanı tekrar anlatacağım” dedi.

‘Haklı sese ses olmaya çalıştım’

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Eğitim Sen üyesi Nazife Onay, mektubunda Şakran Cezaevi’nden sesini insanlara ulaştırmaya çalıştığını belirterek direnmeyi seçtiğini dile getirdi.
“Bir sürü adli kontrol şartları yetmemiş olacak ki tutuklandım” diyen Onay, “Uzun zamandır yazmak istiyordum size fakat hayatın yoğunluğu hapishanelerde de geçerli. Her gün dört gazete alıyoruz. Öyle ki dördüne de bakacak zamanımız olmuyor bazen. Üretmek ve paylaşmak değil midir yaşamın özü, hedefi? Öyleyse hapishane bile insanın bu arzusuna gem vuramaz. Ben bir öğretmenim, Yüksel’de açlık grevi eylemi ile seslerini duyuran Nuriye ve Semih’in haklı sesine ses olmaya çalıştım ve işimi geri istedim. Bu cümleden de anlaşılacağı üzere ihraç edildim. Direnmeyi seçtiğim için hakkımda otuza yakın dava açıldı, yurtdışı yasağı verildi.

Haftalık imza ve ev hapsi ile birlikte hakkımda üç çeşit adli kontrol kararı verildi. Hukuki olarak nasıl olması gerekir bilemem ama bildiğim yurtdışına da, il dışına da, evin dışına da adım atmamızı istemiyor AKP. Bunlar da yetmemiş olacak ki tutuklandım” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler