MEB'de aslan payı imam hatip ve Bilal Erdoğan'ın TÜGVA'sına

Milli Eğitim Bakanlığı, bütçesinin yarısını tükettiği yılın ilk 6 ayında imam hatiplere 4 milyar 255 milyon TL harcadı. Harcama kalemleri arasında Bilal Erdoğan’ın TÜGVA’sının düzenlediği hadis yarışmaları da var.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 21:01
Abone Ol google-news

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yılın ilk altı ayındaki harcamalarının ve ikinci altı aya ilişkin öngörülerinin yer aldığı Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nu yayımlandı. 92 milyar TL’lik bütçesinin ilk dönemde yarısını tüketen MEB’in en önemli harcama kalemini öğretmen ve personelin maaşları oluşturdu. Bakanlığın 2018 yılındaki personel giderleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.83, mal ve hizmet alım giderleri yüzde 13.81, sermaye giderleri ise yüzde 69.09 arttı.

Giderler ikiye katlandı

İmam hatip okulları ve din öğretimine yönelik etkinliklere ayrılan büyük pay bu yıl da devam etti. 2017’nin ilk 6 ayında 15 milyon harcayan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bu yıl giderlerini ikiye katladı ve harcamalar 32 milyon TL’ye ulaştı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Okulları’nın ilk 6 ayda harcadığı toplam tutar 4 milyar 255 milyon TL’ye olarak rapora yansıdı.
Dev bütçenin harcandığı kalemler arasında, din ahlak ve değerler alanı seçmeli derslerinin analizi, kardeş okul projesi kapsamında işbirliği yapılan ülkelere eğitim kursları için gönderilen öğrenciler, hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, ezan okuma, Arapça bilgi ve etkinlik yarışmaları gibi başlıklar sıralandı.

Ayrıca, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın MEB işbirliği ile yıllardır düzenlediği “40 hadis” yarışmaları paralelinde bakanlığın harcama kaleminde yer alması da dikkat çekti. Raporda “Öğrencilerimize, İslamın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, güncel olaylar ışığında hadisleri doğru yorumlamalarına yardımcı olmak amacıyla 40’ar hadisin yer aldığı hadis kitapları hazırlanarak okullarımızla paylaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler