Skandalın arkasındaki isme ödül gibi atama

Velilerden izin alınmadan öğrencilerin götürüldüğü ve ‘şeriatçı’ ifadelerin sarf edildiği skandal konferansı düzenleyen milli eğitim müdürü terfi ettirildi.

Yayınlanma: 08.12.2018 - 21:37
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1159268,1164118>

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde geçen günlerde düzenlenen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansı düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un, Aydın Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı ortaya çıktı.

Güzelbahçe’de geçen 22 Kasım’da Güzelbahçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu konuşmacı olarak katılmıştı. Öğrencilerin, velilerinin izni olmadan konferansa götürülmeleri için ise Okumuş’un okullara yazı gönderdiği öğrenilmişti. Prof. Dr. Emiroğlu’nun konferansta yaptığı konuşmasında, “LGBTİ büyük tehlikedir”, “LGBT’ler hastadır” ve “Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar” gibi açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların kamuoyunda yer alması üzerine Eğitim-İş Sendikası, Emiroğlu ve Okumuş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Hakkında soruşturma başlatılması beklenen Okumuş’un suç duyurusundan yalnızca 1 gün sonra terfi alması ise dikkat çekti.

Eğitim-İş Sendikası İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, “İzmir’in laiklikle ilgili hassasiyetini bildikleri için dönem dönem bu tarz şeyler yaparak kentin direncini ölçüyorlar. Tepki gördüklerinde geri adım atıyorlardı fakat bu kez öyle olmadı. 3 Aralık’ta hakkında şikâyet dilekçesi verdiğimiz kişi terfi ettirilerek başka bir kente atandı. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Dikili tepkisi

Öte yandan Dikili’de de aynı tarihlerde ilçe müftülüğü tarafından Semih Tınay Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte de müftülük görevlilerinin öğrencilere “namaz kılın”, “başınızı örtün” gibi ifadeler kullandıkları ortaya çıktı. Dikili Emek ve Demokrasi Güçleri, yaşananlara basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Bu arada Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, Dokuz Eylül Rektörlüğü tarafından görevden alındı. Rektörlükten yapılan açıklamada, “Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, hem hukuki sürecin selameti hem de kurumsal faaliyetlerin kesintiye uğramaması için merkez müdürlüğü görevinden alınmıştır” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler