Veliler isyan etti: Kim bu öğrenci?

İSTANBUL’daki Kadıköy Anadolu Lisesi’nde iddiaya göre, bir grup öğrenci diğer öğrencileri dini sohbetlere götürmek için baskı kurdu. Öğrencilerin durumu pankartla protesto etmesinin ardından; sohbete katılmayan öğrenciye disiplin soruşturması başlatması velileri isyan ettirdi: Kim bu müdür tarafından korunan öğrenci?

Yayınlanma: 22.12.2018 - 11:14
Abone Ol google-news

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde son zamanlarda diyalog ve hoşgörünün yerini tehdit ve korku ortamının aldığını söyleyen veliler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la görüşmek ve okulda yaşananları anlatmak istiyor.

Veliler, CHP Genel Başkan yardımcısı Yıldırım Kaya’ya yolladıkları yazıda, son olayı şöyle anlattılar:

“Hadis sohbetlerini organize eden yatılı bir öğrenci Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen yatsı sohbetlerine katılmak için okuldan çıkışın yasak olduğu saatlerde okuldan çıkmakta, üstelik de bu sohbetlere beraberinde alt sınıflardan öğrenci götürmek için teşvikte bulunmaktadır.

Bu sohbetlere gitmek istemeyen öğrenciler üst sınıflardaki arkadaşlarına durumu haber verdiğinde, onlar da söz konusu öğrenciyle konuşarak bu tür faaliyetlerde bulunmaması konusunda kendisini uyarmışlardır.

Ne var ki, bu öğrenci kendisiyle konuşan öğrencileri idareye şikâyet etmiş ve okul müdürü de bu öğrenciden yana tavır takınarak diğer öğrencileri disiplin soruşturması açmak ve okuldan atmakla tehdit etmiştir. Öğrenci protestoları müdürün adil olmayan bu tavrı sonrasında başlamıştır.”

<haber-dikey:1177930>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler