Tüm KPSS ’ler incelenecek

ÖSYM, 2010’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya çekildiği iddiaları üzerine, tüm KPSS sınavlarını inceleme kararı aldı. ÖSYM Başkanı Ali Demir, “İncelemelerimiz, sadece 2010 öncesiyle kalmayacak. 2010 sonrasındaki sınavlarımıza da yeniden kritik bir gözle bakacağız” dedi.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 21:47
Abone Ol google-news

ÖSYM, 2010’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya çekildiği iddiaları üzerine, tüm KPSS sınavlarını inceleme kararı aldı. ÖSYM Başkanı Ali Demir, “Bu konuda savcılıktan bize gelen her türlü talebi, kamuoyundan bize gelen her türlü uyarıyı, ihbarı biz son derece ciddi, titiz olarak alıyoruz. İncelemelerimiz, sadece 2010 öncesiyle kalmayacak. 2010 sonrasındaki sınavlarımıza da yeniden kritik bir gözle bakacağız. Hak ve adaleti zedeleyen her türlü unsuru ortadan kaldırmak adına incelemelerimizi yapacağız” dedi. Demir, sınavlarda olağandışı durumlar tespit edilirse, verilen hakların geri alınmasının mümkün olabileceğine dikkati çekerek, bazı adayların yeniden sınava çağrılabileceğinin sinyalini verdi.

Demir yaptığı açıklamada, 2010 KPSS’de kopya gerekçesiyle eğitim bilimleri sınavının iptal edildiğini ve sınava ilişkin soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütüldüğünü anımsattı. Demir, 2010’daki KPSS’nin Temmuz ayında gerçekleştirildiğini, sonuçların ağustosta açıklandığını, kendisinin ise eylülde göreve geldiğini söyledi. Kopya tartışmalarının büyük bir kısmının da 2010 ve önceki yıllara ait sınavlara ilişkin olduğunu söyleyen Demir, “Bu konuda savcılıktan bize gelen her türlü talebi, kamuoyundan bize gelen her türlü uyarıyı, ihbarı biz son derece ciddi, titiz olarak alıyoruz. Fakat tabii ki incelemelerimiz sadece 2010 öncesiyle kalmayacak. 2010 sonraki sınavlarımıza da yeniden kritik bir gözle bakacağız” diye konuştu.

 

‘Cezalandırılmalılar’

Sınavlarda herhangi bir olağandışı durum söz konusuysa bunların yeniden gündeme getirilmesi, haksız kazanımlarla elde edilen hakların geri alınması konusunda her türlü yasal imkânın bulunduğuna işaret eden Demir, bu konuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Gerek 2010 KPSS gerekse 2012 adli yargı sınavlarına ilişkin yürütülen soruşturmaların bir an önce sonuçlandırılmasını ve burada haksız kazanım elde edenlerin gerekli cezayı almasını istediklerini kaydeden Demir, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı pek çok sınavı bu kapsamda inceliyor. KPSS de onlardan bir tanesi. Biz de bütün desteği veriyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler