Eş durumu atamalarına 3 yıl şartı geliyor

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu, eşi özel sektörde çalışan öğretmenler için, yeni yönetmelik çıktıktan sonra eş özrü için 3 yıl şartı aranacağını duyurdu.

Yayınlanma: 28.01.2015 - 08:16
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, eşi özel sektörde çalışanların, 1 yılı doldurduktan sonra eş özrü ataması isteyebildiğini belirterek, "Yeni yönetmeliğimiz çıktığı zaman 3 yıl şartı olacak. Ağustos ayında eşi özel sektörde çalışan arkadaşlarımıza 3 yıl şartı gelecek" dedi.

Buna göre; eşi kamuda çalışan öğretmenler 1 yıl, eşi özel sektörde çalışan öğretmenler ise 3 yıl sonra eş durumundan tayin isteyebilecek.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde düzenlenen "Basın Merkezi Toplantıları"na MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu katılarak, gazetecilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aydoğdu, Genel Müdürlük olarak öğretmen, okul yöneticisi ve çalışanlarla toplam 929 bin 714 kişiye hizmet verdiklerini, bütün eğitim kademelerinde 73 bin 257 yönetici bulunduğunu, öğretmen sayısının ise 778 bin 690 olduğunu bildirdi.

Artan nüfus ve okullaşma oranına rağmen öğretmen başına düşen öğrenci sayısının son 12 yılda azaldığını anlatan Aydoğdu, "2002 yılında ilkokul ve ortaokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28 iken, 2014'te bu sayı ilkokul ve ortaokulda 19 ve 18'e düştü. Ortaöğretimde de 18'den 15'e geriledi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler