‘İtirazlarımız reddedildi’

Eğitim dünyasından büyük tepki gören Robert Koleji’ndeki torpilli kayıtla ilgili Bakan Nabi Avcı “Müfettişlere yeniden inceleme yapmaları talimatı verdim” dedi

Yayınlanma: 27.03.2015 - 18:34
Abone Ol google-news

Robert Koleji Müdürü Anthony Jones, işadamı Mehmet Yükselen’in kızının, Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla puanı yetmemesine karşın Robert Koleji’ne alınmasıyla ilgili olarak, okulun internet sitesinde bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Okulumuza Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yollanan bir yazı ile 2014 - 2015 akademik yılında yeni bir öğrencinin hazırlık sınıfına kaydedilmesi talimatı verilmiştir.

Bu talimata okulumuz tarafından yapılan itirazlar reddedilmiş olup, kanunen bu talimata uymak zorunluluğu doğmuştur. Okulumuzun mütevelli heyeti bu konuda yapılabilecekler konusunda detaylı bir çalışma yürütmektedir” denildi.

Avcı: Mevzuat karışıklığı var

Milli Eğitim Bakanı Nabı Avcı da, konuyu araştırmaları için talimat verdiğini belirtti. Avcı, “torpilli kayıt” konusunda şunları söyledi:

“Robert Kolej’deki konu ‘Bakanlık talimatıyla düşük puanlı öğrenci alındı’ şeklinde formüle edilebilecek bir konu değil. Öğrencilerin bu tür okullara hangi puana göre alınacağı konusunda bir karışıklık var anladığım kadarıyla zihinlerde. Bizim Bakanlık olarak yaptığımız, TEOG sınavlarında puanların nasıl verildiği bellidir. O puanlara göre okulların öğrencileri nasıl alacakları da bellidir.

Tartışma çıkıyor

Ama bazı okullar başka puan türlerini, mesela 3-4 dersin puan türlerini esas alarak öğrenci seçiyorlar. Velilerde de hangi puan türüne göre o okulun öğrenci alacağı konusunda tartışma çıkıyor. Bakanlık müfettişleri de bu konuda yaptıkları incelemede demişler ki, “Bu öğrencinin TEOG’dan aldığı puan şudur. Siz TEOG puanlarını dikkate almak zorundasınız.”

Bu sorunu çözeriz

Daha okulun raporunun ayrıntılarını okumadım ama okul da muhtemelen, “TEOG sınavına tabi derslerden değil de şu 3 veya 4 dersten alınan puanları esas alarak öğrenci kabul ediyorum’ diyor. Ben okulun yönetmeliğini, bugüne kadarki uygulamalarını da dikkate alarak araştırma yapmaları için arkadaşlarımıza talimat verdim. En kısa sürede bu sorunu çözeriz.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler