Nesin Vakfı’ndan “Çocuk Bayramı”

Nesin Vakfı, bu yıl 23 Nisan Alternatif Çocuk Bayramı’nın 15.sini düzenliyor.

Yayınlanma: 16.04.2015 - 17:44
Abone Ol google-news



Nesin Vakfı Yönetmeni Süleyman Cihangiroğlu; “İlk bayramdann bu yana ‘bayram gibi bayram’ sloganımız hiç değişmedi, tabii hedefimiz de. Çocukların eğlence malzemesi olmadıkları, aksine aktif olarak eğlendikleri bir bayram düşledik ve gerçekleştirdik. Bu yıl da kapılarımız aynı anlayışla herkese açık olacak” diyor.

23 Nisan’da, Vakıf bahçesine kurulan etkinlik standlarında çocuklara malzeme ve ilgili kişiler aracılığıyla sadece gönüllerince eğlenebilecekleri imkanlar sağlanan şenliğin bu yıl başka bir anlamı da var. Cihangiroğlu bu yılın önemini şöyle anlatıyor:

“Bildiğiniz üzere doğumunun 100. yılında 2015’i Aziz Nesin yılı ilan ettik ve bir dizi etkinlik yapacağız. Hem Aziz Dedemizi anacağız hem de yıl boyunca yapacağımız etkinliklerden elde ettiğimiz gelirle yarım kalmış veya yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Şenliğimizin ünü gibi kalabalık katılımı da sınırlarımızı aştı çoktan. Hem artan bu talep hem de Aziz Nesin’in doğumunun 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde bu yılki şenliğimizi daha da büyük kapsamda gerçekleştirmek istiyoruz. Gücümüzü de imkanlarımızı da aşan ve çocukların katılımının tamamen ücretsiz olduğu bu şenliği bu yıl ancak tamamen destekçiler eşliğinde gerçekleştirebileceğiz.”



Bu yıl 23 Nisan Bayramına pek çok okul kendi etkinliğiyle katılıyor. Kimi yüz boyama standı kimi uçurtma standı açacak. Bazı okullar çocuklara takı yapmayı öğretecek bazı okullar mum yapmayı. Şenlik boyunca çocuklar isterlerse satranç isterlerse futbol, voleybol, basketbol oynayabilecek. Müzik dinlemek isteyenler için her yıl olduğu gibi Okay Temiz vurmalı çalgılar standı, dans etmek ya da öğrenmek için Afrikalı sanatçılar ritm grubu, masal dinlemek isteyenler için de Masal Çadırı olacak. Şenlik boyunca sponsor firmaların yiyecek-içecek servisi de olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler