11 adımda TEOG tercih önerileri

11 Adımda TEOG tercih önerileri

Yayınlanma: 06.07.2015 - 10:45
Abone Ol google-news

1- MEB’in internet sitesinden e-okula girin.

2- Bu sayfada sınav (TEOGPYBS) ve nakil işlemlerinin altında 2015 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Kontenjan listeleri için tıklayınızı uygulayın.

3- Karşınıza okul türlerine göre tercih tabloları gelecek.Tercih listenizde hangi okul türlerine yer vermek istiyorsanız o tabloları işaretleyin.

4- Tercih yapmak istediğiniz “il”i seçiniz. Örneğin ‘İstanbul’.

5- İlçenin karşısındaki ‘Tüm Liste yi’ işaretleyin.

6- Türkiye geneli Yüzdelik Dilimine Göre Listele -1’i tıklayınız. Karşınıza gelecek ifade de ‘aralığında’ yı tıklayın.

7- Kendi yüzdelik diliminizi dikkate alarak (örneğin yüzde 7.48) bir aralık belirleyiniz. Örneğin 1. Kutuya 4, ikinci kutuya 10 yazınız ve ‘Listele’ yi tıklayın.

8- Karşınıza işaretlediğiniz okul türlerinden oluşan yüzdelik dilimine göre sıralı bir liste çıkacak.

9- Bu listede sizin girme ihtimalinizin en yüksek olduğu okul yüzde 7.59’luk dilimdeki Eyüp / Rami Atatürk Anadolu Lisesi’dir. Bu okulu tercih listenizin 15. okulu olarak belirleyin. Daha sonra yukarıya doğru okulun bulunduğu ilçeyi de gözeterek 14 okul seçiniz. Buna göre 14. tercih Kâğıthane Anadolu Lisesi (Almanca) 7.47’lik dilimde. Mesafe olarak gidemeyeceğiniz okulları aradan çıkararak yukarıya doğru 1. okula kadar okul seçmeye devam edin.

10- Şimdi de kendinizi garantiye almak için 15 okuldan geriye doğru aynı mantıkla 25. okula kadar okul seçmeye devam edin.

11- Listenizdeki okullardan yüzdelik diliminize denk gelen okullardan 14.,15.,16. ve 17. okullar, girme ihtimalinizin yüksek olduğu okullardır. Bu nedenle bu okulları görerek tercih listenizde yer verin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler