KPSS'de 230 kişiye dava

1500 sayfalık iddianame hazırlayan savcılık: KPSS’de kopya işi FETÖ’nün. Derece yapan 3 bin 227 adayın 896’sı karı-koca.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 23:01
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılındaki KPSS’de soruların önceden sızdırıldığı iddiasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 230 şüpheli hakkında dava açtı. İddianamede, soruların sızdırılmasının “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) örgütünün faaliyeti olarak nitelendirildi ve şüpheliler hakkında FETÖ üyeliğinden de ceza istendi. Savcılık, sınavda 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 adaydan 1148’inin akrabalık bağının bulunduğuna, 896 adayın karı-koca olduğuna dikkat çekti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 yıldır sürdürülen KPSS soruşturması sonunda tamamlandı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman, 230 şüpheli hakkında 1500 sayfalık iddianame hazırladı. İddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede, 15 şüpheli “Terör örgütü kurmak ve yönetmek, kamu kurumu zararına zincirleme dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” ile suçlandı.

Sanıklar arasın- da Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen, cemaatin “eğitim imamı” olduğu öne sürülen Yusuf Rodoplu da yer aldı. Ankara Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, YÖK, TÜBİTAK, MASAK gibi kurumlar ile bilirkişiler ve HTS raporlarına göre, yüksek net yapan şüphelilerin çoğunluğunun aynı dershane, okul ve şirket çalışanları olmalarının yanı sıra akrabalık ilişkileri bulunduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler