55 öğrenciye Ali İsmail bursu sağlandı

Gezi direnişinden öldürülen Ali İsmail'in abisi Gürkan Korkmaz, Bu yıl 55 öğrenciye öğrenim görmelerini sağlamak için burs verdik. Gelecek yıl bu sayı 100’e çıkacaktır." dedi.

Yayınlanma: 03.06.2017 - 18:55
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013 gecesi polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçirerek 10 Temmuz 2013’te yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için Eskişehir Tabip Odası, TMMOB, DİSK, KESK ve Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri”, Prof. Dr. Korkut Boratav ile OHAL kapsamında KHK ile üniversiteden ihraç edilen barış akademisyenlerinin kurduğu dayanışma akademilerine verildi.

Aile adına konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşini unutmadıkları için Eskişehirlilere teşekkür ederek, “Vakfımız onun ideallerini yaşatıyor. Kurslar açıyoruz, konferanslar düzenliyoruz. Bu yıl 55 öğrenciye öğrenim görmelerini sağlamak için burs verdik. Gelecek yıl bu sayı 100’e çıkacaktır. Gambiya’da suyu bulunmayan 500 kişinin yaşadığı bir köyde çocukların ve köylülerin sağlıklı su içebilmesi için Ali İsmail Korkmaz su kuyusu açacağız. Törende, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de hazır bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler