Dersliklerin TÜGVA'ya tahsis edilmesi Atatürk Lisesi önünde protesto edildi

İzmir Atatürk Lisesi derslikleri'nin Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA'ya tahsis edilmesine Mezunlar Derneği tepki gösterdi. Dernek üyeleri Atatürk Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 09.08.2017 - 19:35
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan ‘Medeniyet ve Değerler Protokolü’ kapsamında İzmir Atatürk Lisesi dersliklerinin TÜGVA’ya tahsis edilmesine tepkiler sürüyor. Daha önce yaptıkları bir açıklama ile tepkilerini dile getiren İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği, önceki gün de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptıkları başvuru ile söz konusu faaliyetlerin durdurulmasını istedi.

Atatürk Lisesi Mezunları Derneği üyeleri bugün de okul önünde basın açıklaması yaptı. Gazete Duvar'dan Nuray Almaç'ın haberine göre, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu’ nun da katılımlarıyla destek verdiği basın açıklamasna çok sayıda Sivil Toplum Örgütü, Sendika Temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Basın açıklamasını İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği adına, Dernek Başkanı Murat Saraç okudu.

‘CİDDİ ENDİŞELERİMİZ VAR’

Yapılan protokol uyarınca ‘Yaz Kursu’ adı altında verilen eğitimin içeriği hakkında sadece yüzeysel bilgilere sahip olduklarını belirten Saraç şunları söyledi:
”Çıkan haberleri, özellikle konferans salonumuzda gerçekleşen seminerden alındığı belirtilen görüntüleri ve iddiaları esas alacak olursak Anayasamıza ve laik, demokratik eğitim sistemimize aykırı pek çok unsur olduğunu gözlemlemek mümkündür. Çekilen anı fotoğraflarında bile kızlar ile erkeklerin yan yana getirilmediği bir ortamda, dersliklerde verilen eğitimin içeriği ve şekli konusunda ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Bu anlamda konuyla ilgili olarak resmi başvuruda bulunduğumuz ilgili kurumları buradan bir kez daha ivedi ve öncelikli olarak göreve davet ediyor, bu duruma açıklık getirmelerini, gerekli işlemleri başlatmalarını samimiyetle bekliyoruz.’

BU SADECE BİR LİSE MESELESİ DEĞİLDİR’

Saraç şöyle devam etti: “Her ne kadar bahsi geçen faaliyetler okul öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kapsamıyor ve bahsi geçen protokol geçici/süreli bir tahsisi içeriyor olsa bile, iddialardaki şekilde bir faaliyetine adını Mustafa Kemal Atatürk’ten alan okulumuzda ne de ülkemizin başka bir okulunda izin verilmemesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Vatanına, milletine, Cumhuriyete ve demokrasiye gönülden bağlı bireyler olarak özellikle vurgulamak isteriz ki ülkemizin geleceği, kalkınması, birliği ve dirliği ancak ve ancak Anayasamızda yer aldığı şekliyle sürdürülecek çağdaş, laik ve pozitif bir eğitim sayesinde olacaktır.”

“İzmir Atatürk Lisesi asla sıradan bir okul değildir” ifadesini kullanan Saraç, şöyle devam etti: “Atatürk’ün adı sadece bu lisenin kapısında yazılı değil, buradan yetişenlerin kalbinde ve ruhunda kazılıdır. Bu anlamda bu okula ve değerlerine karşı yapılan bir hareketi Atatürk’ün adını gururla taşıyan lisemizden yetişmiş bireyler olarak kabullenmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Çünkü bu sadece bir lise meselesi değildir, bu bir zihniyet meselesidir, bu bir memleket meselesidir.”

129 yıllık tarihi lise, Bilal Erdoğan’nın vakfına tahsis edildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler