Kız üniversitesi kampanyasına Yeni Şafak yazarından itiraz: İhtiyaç olduğu aşırı şüpheli

#İslamınKızınaKızÜniversitesi etiketi le sosyal medyada başlatılan kampanya, Twitter'da ilk sıraya yükseldi. Akit, kampanyanın sözcülüğünü yaparken, Yeni Şafak yazarı ise Hac örneği ile kampanyaya itiraz etti.

Yayınlanma: 11.08.2017 - 11:51
Abone Ol google-news

Kadınlara özel pembe tramvay, okullarda kız öğrencilerle erkek öğrenciler ayrı sınıflarda okutulsun kampanyalarının ardından şimdi de kızlara özel üniversite kampanyası başlatıldı. Dün Twitter'da #İslamınKızınaKızÜniversitesi etiketi ile başlatılan kampanya gün içinde birinci sıraya yükseldi.

 KAMPANYAYA DESTEK AKİT'TEN GELDİ

"Laik sistemin 90 yıllık dayatması karma eğitime karşı toplumun her kesiminden sesler yükselmeye devam ediyor. Son olarak birçok genç kız, sosyal medya üzerinden ‘İslam’ın kızına kız üniversitesi’ adı altında kampanya başlattılar." diyerek kampanyaya destek veren Akit gazetesi, İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak'ın görüşlerini sayfalarına taşıdı.

 BU VATAN ROBERT’LİLERİN DEĞİL!

 Bu meselenin tercihlere saygı çerçevesinde ele alınması gerektiğini belirten Şenocak, “Bu İslami bir emir olmakla birlikte, insani bir tercihe saygı gösterme meselesidir. Bu topraklar Allah’ın izniyle aslına dönecektir. Burası Robert’te okuyanların değil, bu milletin topraklarıdır. Kudüs, Mekke, Medine adına bu millet burada bin yıldır bekçilik yapıyor. Bu kardeşlerimizin babaları bu topraklarda şehit oldular. Bir Müslüman bu durumdan rahatsız olmalı ve harekete geçmelidir. Kur’an’a söven Fikret’in papaz oğlu Haluk’un fikir soyundan gelenler çıldırsa da her şey aslına dönecek. İslam yolu gösterince uçuruma gidenler, karma eğitimle dünya çapında üniversite kurmuş gibi İslam’ın kızına kız üniversitesine gericilik diyor” değerlendirmesinde bulundu.

 YENİ ŞAFAK YAZARI İTİRAZ ETTİ: İHTİYAÇ OLDUĞU AŞIRI ŞÜPHELİ

Başlatılan kapanyaya itiraz ise Yeni Şafak yazarı Yaşar Taşkın Koç'tan geldi. Hac ibadetinde kadınlarle erkeklerin birlikte ibadet ettiklerine dikkat çeken Koç, "Son zamanlarda artan kadın, kız, evlilik, nikah tartışmalarının üzerine hiç hoş durmadığı belli bu talebin. Gerekçesi ikna edici değil. İhtiyaç olduğu aşırı şüpheli." diyerek kampanyanın toplumda gerçek bir ihtiyacı karşılayacağını düşünmediğini yazdı.

 Taşkın Koç'un konuyla ilgili satırları şöyle:

 Herkesin bir öznel Hac farizası vardır, elbet benimkinin de kendime ait bana saklı yönleri var. Ama en çok şaşırdığım şeylerden biri Kabe’nin etrafında kadın erkek çocuk yaşlı her milletten insanın yanyana ibadet edebilmesi, kadınların sizin önünüzde namaza durabilmesi fakat hemen dışarıda, caddede otomobil sürmelerinin yasak olmasındaki çelişkiydi. O yüzden, kadın erkek arasındaki toplumsal ilişkinin sınırlarını neyin ne zaman nasıl belirleneceği meselesi dini açıdan da hangi otoritenin yetkisinde acaba ve kimin dediği ne kadar doğru?

Olabilir, böyle bir talep de gelebilir ama bunun aşırı şahsi bir şey olup olmadığı koca bir üniversite açılacaksa netleştirilmeli. Gerek kendi tarihimiz gerek Anadolu’daki töreler gerek Cumhuriyet boyunca üniversite eğitiminin kendi geçmişi 2017 Ağustosunda bu isteği “nerden çıktı şimdi” diye dudak bükerek karşılamamıza sebep oluyor. ODTÜ, Koç, Bilkent, Galatasaray, Hacettepe, Boğaziçi gibileri ‘bugün’ ve daha nicesi ‘dün’ karma eğitimle onca başarıyı yakaladı, yakalamaya devam ediyor. Bu okullardan ahlaklı, nitelikli, dürüst binlerce kız öğrenci yetişti, bilim insanı oldu, yüzümüzü ağarttı, hocamız oldu bizi yetiştirdi, doktor oldu iyileştirdi, mühendis oldu evlerimizi dükkanlarımızı yollarımızı yaptı, sosyal bilimlerde nice yol gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler