14 yaşında mevsimlik işçi... Meryem'in hayali doktor olmak

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinden Manisa’ya ailesiyle birlikte gelerek mevsimlik işçi olarak çalışan 14 yaşındaki Mercan Şahin’in hayali doktor olmak.

Yayınlanma: 14.08.2017 - 19:51
Abone Ol google-news

Baba Mehmet Şahin, 3’ü kız 5 çocuğunu okutmak için mevsimlik işçi olarak çalıştığını söyledi. Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Manisa’ya çeşitli illerden gelen mevsimlik işçilerin çocukları da, aşırı sıcak havaya rağmen ailelerine destek olabilmek amacıyla onlarla birlikte çalışıyor. Şanlıurfa, Suruç ilçesinden Manisa Yunusemre ilçesi Üçpınar Mahallesi’ne ailesiyle birlikte domates toplamaya gelen 14 yaşındaki Mercan Şahin’in hayali ise İzmir’de Tıp Fakültesi okuyup doktor olmak.

Bu yıl Anadolu Lisesi’ni kazandı

TEOG sınavından 430 puan alarak Şanlıurfa Karaköprü ilçesi Emine Göncü Anadolu Lisesi’ni kazanan Mercan, tarlada saat 06.30’da çalışmaya başlıyor, saat 18.00’e kadar sürüyor. Kaldıkları çadırın temizliği ve çamaşırlar da onun sorumluluğunda. Mercan Şahin şunları söyledi: “Ailemle birlikte tarlada sabah erken saatlerde başlayıp akşama kadar domates topluyoruz. Aşırı sıcaklarda zor oluyor. Ama ailemle bu işi yapmak zorundayız. TEOG sınavından aldığım 430 puanla Şanlıurfa Karaköprü ilçesi Emine Göncü Anadolu Lisesi’ni kazandım. Tek hayalim İzmir’de bir üniversitenin tıp fakültesini kazanıp doktor olmak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler