9. sınıf korkulu rüya

Okul terk oranının çok yüksek olduğu 9. sınıf öğrencileri için uyum programı başlatılıyor.

Yayınlanma: 11.09.2017 - 23:27
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı, okul terk ve devamsızlık oranlarının çok yüksek olduğu 9. sınıf öğrencileri için UNICEF işbirliğiyle “Uyum Programı” başlatıyor. UNICEF’in desteğiyle MEB tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, sınıf tekrarı yapan öğrencilerin yüzde 74’ü 9. sınıf öğrencileri, ve 9. sınıfta okul terk edenlerin oranı yüzde 28.

Ortaöğretime Uyum Programı okullarda; okul yöneticileri ve rehber öğretmeni koordinasyonunda, hazırlık, 9. sınıf rehber öğretmenleri ve belletici öğretmenler tarafından, branş öğretmenlerinin de desteği ile 2017- 2018 öğretim yılı başlangıcında uygulanacak.

Araştırmalara göre 9. sınıf, öğrencilerin “en fazla zorlandıkları” yıl olarak nitelendiriliyor. 9. sınıfta öğrencilerin notu ne kadar düşükse, öğrencilerin okulu terk etme olasılığı o kadar yüksek oluyor.

9. sınıfta kalan ve okulu terk eden öğrenciler yaşamları boyunca fiziksel, sosyal, duygusal ve ekonomik zorluklar yaşıyor.

9. sınıftan önce geçiş dönemleri yaşamış öğrencilerin okulu terk etme olasılıkları çok fazla. Okulda kaybolmak, 9. sınıf öğrencilerinin en büyük korkularından birisi. 9. sınıf öğrencileri lise öğretmenlerinin, ortaokul öğretmenlerinden daha az yardımsever oldukları görüşündeler. Geçiş döneminde olumsuz yaşantıları olan 9. sınıf öğrencilerinin daha fazla devamsızlık yaptıkları, düşük notlar aldıkları ve daha az arkadaşa sahip oldukları görülmüş. Davranış problemlerine eğilimli oluyorlar ve olumsuz akran etkisine karşı daha savunmasızlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler