KHK ile ihraç edilen Yiğiter, iki üniversitede öğrenci sadece kendi okuluna alınmıyor

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, aynı üniversitenin iletişim fakültesine kaydı yaptırılmayınca Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim fakültesine kayıt yaptırdı. Mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Yiğiter, “Mutlaka Ankara Üniversitesi’nde bir gün öğrenci olacağım" dedi.

Yayınlanma: 18.09.2017 - 18:15
Abone Ol google-news
Gazetemize konuşan Cenk Yiğiter, “Bugün itibariyle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümüne kaydoldum. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi önlisans öğrencisiyim. Yani durum şu, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde iki üniversitenin halihazırda öğrencisiyim, ama LYS ile kayıt hakkı kazanmış olmama rağmen Ankara Üniversitesi öğrecisi olamıyorum. Demek ki Ankara Üniversitesi’nde Türkiye Cumhuriyeti hukuku uygulanmıyor. Veyahut Türkiye Cumhuriyeti artık bir üniter devlet değil, içerisinde Erkan İbiş’in devlet başkanı olduğu başka bir egemenliği de barındırıyor” dedi.
 
‘Ankara Üniversitesi’nde bir gün öğrenci olacağım’
 
Eğitim mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Yiğiter, “Mutlaka Ankara Üniversitesi’nde bir gün öğrenci olacağım. Şu anda konu Ankara İdare Mahkemesi’nin önünde. Bu sürecin sonunda sadece ben öğrenci olmayacağım, aynı zamanda görev suistimali ile eğitim öğretim hakkının engellenmesi suçlarını işleyen rektör Erkan İbiş ve senato üyeleri yargılanacak ve hesap verecekler” diye konuştu. 
 
Dava açmıştı 
 
Ankara Üniversitesi’nden KHK ile 6 Ocak’ta ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS’ye girip aynı okulun İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazanmıştı. Ancak, “Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği” değiştirilerek üniversiteye kayıt yaptırması engellenmişti. KHK ile ihraç edilen 4 kişinin üniversiteye kaydının yapıldığını belirten Yiğiter, yönetmeliğin iptali için dava açmıştı. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler