‘FETÖ’den alın Maarif’e verin’

Milli Eğitim Bakanı, Afrika ülkelerinden FETÖ okullarını kapatıp, yapısını AKP’lilerin oluşturduğu Maarif Vakfı’na teslim edilmesini istedi.

Yayınlanma: 20.10.2017 - 05:45
Abone Ol google-news

27 Afrika ülkesinin eğitim bakan ve yardımcıları İstanbul’da bir araya geldi. “Türkiye-Afrika Eğitim Bakanları Konferansı’’nın açılış konuşmasını yapan İsmet Yılmaz, “Bu konferansla amacımız Afrika ülkeleriyle Türkiye arasında eğitim alanında işbirliğinin geliştirilmesi, eğitim sistemimiz hakkında bilgi aktarımının sağlanması ve uluslararası bir tehdit olan FETÖ iltisaklı okulların bulunduğu ülkedeki olumsuz etkisinin giderilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulması ile ülkemizin eğitim alanında işbirliği kurumu olan Türkiye Maarif Vakfı ile ne şekilde bir işbirliği yapılabileceği hususunda görüş alışverişinde bulunmaktır’’ dedi.

Türkiye’deki FETÖ iltisaklı tüm kurumları kapattıklarını anlatan Bakan Yılmaz, şu çağrıyı yaptı:

‘Vakıf size yardım edecek’

‘’Biz burada bunları yaparken aynı hassasiyeti dost ve kardeş ülkelerden de bekledik. Ne yazık ki FETÖ bağlantılı okullar ülkelerinizde de var. Bu okulların terör örgütüne çok ciddi bir finans kaynağı sağladığı aşikârdır. Bizim FETÖ ile mücadelemizin sekteye uğramaması adına bu okulların bir an önce kapatılarak Maarif Vakfı’na teslim edilmesi gerekmektedir. Bu bizim için son derece önemlidir. Maarif Vakfı sizlere bu konularda yardımcı olmaya hazırdır. Türkiye Maarif Vakfı, yurtdışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla 30’u Afrika’da olmak üzere 60 ülkeyle resmi temas sağlamıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda 30 ülkeye direktör atayarak çalışmalarına başlamıştır. İlk yılda Afrika’da 5 ülkede (Somali, Gine, Nijer, Sudan ve Kongo Cumhuriyeti) FETÖ/PDY bağlantılı toplam 32 okul devralınmış bu ülkelerde Türkiye Maarif Vakfı standartlarında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlanmıştır.’’

Bu ay içinde Mali ve Moritanya’da eğitim faaliyetlerine başlandığını, Burkina Faso, Çad, ve Senegal ülkeleriyle de protokol imzalandığını belirten Yılmaz, “Yürütülen müzakereler sonucunda 100’ü Afrika’da olmak üzere yaklaşık 200 FETÖ/PDY bağlantılı okulun faaliyeti sınırlandırılmış, kapatılmış veya yerel devletlerin kontrolüne geçmiştir’’ dedi.

Süper yetkili vakıf

Maarif Vakfı, CHP’nin tabiriyle “paralel” bir MEB gibi. Bakanlıktan büyük bütçe aktarılan vakıf, yakın zamanda yurtdışında okul, yurt açma, eğitim yatırımları yapma, eğitim tesisi devralma gibi yetkilerle kuşatıldı. Vakfın karar organı olan 12 üyeli mütevelli heyeti üyeleri ise 4’ü Cumhurbaşkanı ve 3’ü Bakanlar Kurulu tarafından atanan 7 daimi üye ile 2’si Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi olmak üzere, Dışişleri ve Maliye bakanlıkları ile YÖK temsilcilerinden oluşuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler