Yurt Dışında Eğitime Neden Talep Arttı?

Yurt dışında eğitim alma isteği, son yıllarda ülkemizde oldukça artmış görünüyor. Türkiye’de pek çok aile ve öğrenci, alternatif eğitim yolları arıyor.

Yayınlanma: 14.12.2017 - 14:22
Abone Ol google-news

Peki, neden? Yurt dışında eğitme neden talep arttı?


Bu soruları kısaca yanıtlayalım!


?        Türkiye’de eğitim ve sınav sisteminin sürekli değişiyor olması, öğrencilerin ve ailelerin gözünü korkutuyor. Bu durum, yurt dışında eğitim alma sebeplerinin en başında geliyor.
?        Devlet okullarının alternatif olan özel okulların fiyatlarının yükselmesi, Avrupa’da eğitim almakla hemen hemen aynı bütçeyi harcamak demek. Bu da farklı bir ülkede eğitim almayı daha cazip kılıyor.
?        İyi bir kariyer hedefi olan kişilerin İngilizceyi çok iyi bilmesi şart. Bazı sektörlerde ikinci bir dilin de iyi seviyede bilinmesi isteniyor. Ülkemizde yabancı dil eğitimi veren okulların puanları ve fiyatları oldukça yüksek. Öğrenci, burslu şekilde eğitim alıyorsa sorun yok. Ancak burs alamayıp daha orta düzeyde bir okulda eğitim alıyorsa, ayrıca dil kursuna gitmesi gerekiyor. Tüm bunların maliyetiyle yurt dışında eğitim almak daha mantıklı bir seçenek olabiliyor.
?        Eğitim hayatının herhangi bir döneminde yurt dışında eğitim almış kişiler, ülkeye geri döndüklerinde iyi firmalarda ve iyi konumlarda çalışmaya başlayabiliyor. Yani, kişiye ayrıcalık kazandırıyor.
?        Türkiye’de yaşamak istemeyen insanlar için yurt dışında eğitim almak en doğru kararlardan biri. Dünyanın pek çok ülkesinde, öğrencilere çalışma izni verilmektedir. Okul bittikten sonra da iş bulması için belirli bir süre tanınır. Bu şekilde gittiği ülkede kalmayı başarabilen bir kişi, vatandaşlık alma hakkına daha kolay erişebilir.
Yurt dışında eğitime talep artmasıyla birlikte insanların bu konuda destek almaları da bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor. Doğru bir değerlendirme yaparak karar vermek, kişinin hayatını etkileyecek kadar önemli. Bu yüzden profesyonellerle çalışmakta fayda var.

York Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı, alanında en iyi firmalardan biri.  Öğrencilerin gidene kadar ve gittikten sonra yaşadıkları tüm süreçte gerekli desteği veriyor. Bu hizmetten faydalanmak ve daha detaylı bilgi edinmek için firmayla iletişime geçebilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler