Türk Medeni Kanunu ve Kadın

MEF Üniversitesi, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ile birlikte 16 Şubat Cuma günü Medeni Kanun'un 92. yılında “Türk Medeni Kanunu ve Kadın” başlıklı bir toplantı düzenliyor.

Yayınlanma: 15.02.2018 - 13:27
Abone Ol google-news

MEF Üniversitesi’nin Ayazağa'daki kampüsünde 9.30’da başlayacak olan etkinlik üç oturumda gerçekleşecek. 10.45’de başlayacak olan Prof. Dr. Necla Arat (Kadın Araştırmaları Derneği Başkanı)’ın yöneteceği ilk oturumda Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi) ve Av. Aydeniz Alisbah Tuskan (İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi) konuşacaklar.

 Prof. Dr. Havva Karagöz (MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı)’nın yöneteceği ikinci oturumda Prof. Dr. Serap Helvacı( Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı) ve İtalya’dan Paola Todini (Università Degli Studi eCampus) ve Av. Nazan Moroğlu (İKKB Koordinatörü)’nun yöneteceği son oturumda ise, Elif Ergu Demiral (Gazeteci – Yazar) ve Yrd. Doç. Dr. Pelin Işıntan (MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi) yer alacaklar.

 Türk Medeni Kanunu çerçevesindeki sunumlarda sırasıyla: “Evlenmenin Kurucu Unsuru ve Şekil”; “Müftünün Nikah Yetkisi” “Kadının Soyadı”; “Kadın ve Medya” ve ““Medeni Kanun ve Cumhuriyet’in Kazanımları” başlıklı sunumlar yapılacak. İtalyan konuşmacı ise,"Maiden and Married Names: The Right to Personal Identity" başlıklı sunumunda kişi hakları bağlamında soyadı konusu üzerinde duracak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler