Atatürk yerine Abdülhamit’i anlatacaklar

MEB, yeni hazırlanan ders program ve kitaplarında Atatürk’e ilişkin bölümlerin azaltılmasının ardından çocuklara Osmanlı dönemi ve TRT’de yayımlanan “Payitaht” dizisi ile gündeme tutulan II. Abdülhamit’i daha çok anlatmak için harekete geçti.

Yayınlanma: 28.02.2018 - 19:26
Abone Ol google-news

Bakanlık bütün okullara yönelik dönem boyunca Andülhamit’in yaşamını yitirişinin 100. yılı nedeniyle etkinlikler düzenleme talimatının ardından şimdi de yatılı okullarda Abdülhamit’i anlatmaya hazırlanıyor. Bakanlık, pansiyonlu okullarda dönemin geri kalanında adalet, vatanseverlik, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk konularını içeren “Yurdumun Değerleri” programı kapsamında her ay farklı bir konuyla “Vatan Sağ Olsun”, “Asya’nın kandilleri” ve “Sultan Abdülhamit Han” etkinlikleri düzenleyecek.

Etkinlik üstüne etkinlik

Bakanlık gönderdiği programda “Düşünceleriyle, ufkuyla ve sahip olduğu ülke yönetimindeki sorumluluk bilinciyle tarihimizde önemli bir yere sahip olan Osmanlı’nın 34. Padişahı Sultan Abdülhamit Han” hakkında pansiyonlu okullarda çocuklara kitap önerilecek. Mayıs ayına kadar çocukların okumasının sağlanmasını isteyen bakanlık, Abdülhamit için 10 Mayıs’ta ülke genelinde “sorumluluk değeri” kapsamında söyleşiler düzenleyecek

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler