AKP’nin ilçe başkanı okul okul geziyor

AKP Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte 70 okulun müdürüne yemek düzenledi. Gültekin daha önce de İl Milli Eğitim Müdürü ile gittiği lisede hediye dağıtıp öğrencilere ve öğretmenlere bir konuşma yapmıştı.

Yayınlanma: 05.03.2018 - 22:46
Abone Ol google-news
 
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte karnelerin dağıtıldığı 19 Ocak günü  Mezitli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne giderek öğrencilere hediye veren, öğrenci ve öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan AKP Mezitli İlçe Başkanı Gültekin’in geçtiğimiz ay da Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç’ın da katılımıyla, Milli Eğitim şube müdürlerine ve okul müdürlerine yönelik bir yemek düzenlediği, yemeğe Mezitli ilçesindeki 70 okulun müdürünün katıldığı ortaya çıktı.  Gültekin, okul müdürleriyle buluşmasını sosyal medya hesabından “Mezitli Milli Eğitim camiası ile buluşmamı” başlıklı bir fotoğraf albümüyle duyurdu. AKP Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin ve ilçe yöneticilerinin ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden aldıkları spor kıyafetleri Mezitli’deki okullarda eğitim alan öğrencilere dağıttıkları, Başkan Gültekin ve ilçe yöneticilerinin okullardaki bu dağıtımlar sırasında öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdikleri ve bunları sosyal medyada paylaştıkları da ortaya çıktı. 
 
Eğitim Sen: Suç işliyorlar 
 
Duruma tepki gösteren Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu şu değerlendirmeleri yaptı:  “AKP Mezitli İlçe Başkanı ve yönetimi İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte karne günü Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret edip hediye paketi dağıtıp konuşmalar yapıyor. Daha vahimi AKP ilçe başkanı ve yönetimi Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Mezitli’de ki 70 okul müdürüyle yemekli toplantı yapıyor. Çok çok daha vahimi devletin değişik kurumlarından alınan malzemeler okullarda AKP Mezitli İlçe adına dağıtılıyor. Öncelikle devlet memuru statüsünde olanların siyasi partilere üye olması siyasi parti propagandası yapması ve bu propagandaya iştirak etmesi kanunda yasaktır. Başta İl Milli Eğitim Müdürü, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Mezitli’deki okul müdürleri bu suçu işlemişlerdir. Yıllarca Eğitim-Sen'lileri hem de kendi sendikal çalışmalarından dolayı siyaset yapmakla suçlayanlar, soruşturmalar açanlar, ceza verenler bu suçu, belgeli, fotoğraflı işlemektedirler.”  
Bu idareciler görevden el çektirilmeli 
 
Bağımsız yargının bu sosyal medya paylaşımlarını suç duyurusu niteliğinde görüp soruşturma açması gerektiğini belirten Muşlu, “Tarafsızlıklarını yitiren ve açık açık siyasi faaliyete ortak olan bu idareciler görevden el çektirilmelidir. Bu idareciler eliyle okullarımız adeta AKP’nin propaganda alanlarına dönüşmüştür. Aynı şey Gençlik ve Spor Müdürlüğü için geçerlidir. Halkımızın vergilerinden ortaya çıkan değerleri hangi hakla, hangi yetkiyle bir siyasi partiye propaganda malzemesi olarak vermektedir. Bu malzemeleri alıp kendi çıkarları ve propagandaları için dağıtanların kursağında yoksul hakkı vardır. Bizim vergilerimizle bu cakayı satamazlar. Bu malzemeleri ceplerinden alıp dağıtmadıklarına göre buna haramzadelik denir. Mezitli’de ki halkımızı, hukuk insanlarını ve mülki amirleri gerekli duyarlılığı göstermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler