Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü: Akademisyenler için kep değil, sarık daha uygundur

Kendini islam alimi olarak tanıtan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Ahmet Ağırakça, sosyal medya hesabından paylaştığı yorumda “Rektör ve akademisyenler için kep değil, sarık daha uygundur, sayın rektör arkadaşlarıma arz ederim” dedi.

Yayınlanma: 20.03.2018 - 13:27
Abone Ol google-news

‘Sarık' isteyen Ağırakça, “Rektörlük cübbesi örnekleri ve alternatifleri arıyoruz” diyerek sosyal medya hesabından anket yaptı. Kendi görüşünü ise şöyle paylaştı: “Rektör ve akademisyenler için kep değil, sarık daha uygundur, sayın rektör arkadaşlarıma arz ederim.”

‘HALİFE EDASIYLA…'

Bazı takipçileri Ağırakça'nın ‘Kep yerine sarık' görüşüne destek verdi. ‘Kravat ve yakalı gömleği de hayatımızdan çıkaralım' diye yazdı. ‘Sarıklı rektör olmaz' diyerek tepki gösterenler de oldu. Bir takipçisi ise “Bir halife edasıyla duruyorsunuz hocam. Rabbim halifeliğe layık kılsın kalplerimizi” yorumunda bulundu.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, rektör Ağırakça, olay yaratan arap giysili fotoğraflarıyla ilgili de bir açıklama yaptı ve “Mardin ve yöresinde giyilen yerel kıyafetlerle yıllar önce çekilmiş iki fotoğrafın, ‘Arap şeyhleri gibi' denilerek, kasıtlı olarak Rektörlük makamında çekilmiş imalarıyla dolaşıma sokulması, iyi niyettenten uzaktır'' dedi. Ağırakça, “Mardin'de giyilen giysi” diye açıkladığı giysinin Filistinliler'e ait olduğunu da yine kendi hesabından duyurdu. ‘Suudi şeyhi gibi' diye yazan bir takipçisine, “Hayır Filistinli bir mücahit. Suudiler kırmızı takar, bu Filistinlilere aittir beyefendi” karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler