MEB seferber olamadı

Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan Okuryazarlık Seferberliği’ne Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen bulunamamasının üzerine bakanlık, 65 yaşını doldurmamış emekli öğretmenler ve üniversitelerin ön lisans mezunu öğretici atadı.

Yayınlanma: 26.03.2018 - 22:28
Abone Ol google-news

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan Okuryazarlık Seferberliği’ne Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen bulamadı. Yeterli görevlendirmeyi yapamayan bakanlık, çareyi 65 yaşını doldurmamış emekli öğretmenler ve üniversitelerin ön lisans mezunu öğretici atamada buldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın “himayelerinde’’ 5 Şubat’ta başlatılan Okuryazarlık Seferberliği’nde eksikler son bulmuyor. Bakanlık seferberlik kapsamında 982 il ve ilçe merkezine toplam 345 bin “Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Kitabı” gönderse de okuma yazma bilmeyen yetişkinler, birleştirilmiş sınıflarda 4. sınıfa kadar gelse de okuma yazma öğrenememiş çocuklar ve Suriyeli sığınmacılara verilecek kurslarda yeterli eğitmen bulunamadı. Valilikler, Halk Eğitim Merkezleri tarafından okulu olmayan veya ücretli öğretmenlerin görevlendirdiği yerlerde açılmak istenen kurslarda öğretici görevlendirme konusunda sorunlar yaşandığını bakanlığa iletti. MEB Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yanıtta 15 Mayıs’ta tamamlanması planlanan kurslar için “Öğretmen görevlendirmesinin yapılamadığı özellikle belde, köy ve mezra gibi küçük yerleşim birimlerinde Okuryazarlık Seferberliği süresiyle sınırlı kalmak kaydı ile 65 yaşını aşmamış tüm emekli öğretmenler ve üniversitelerin ön lisans mezunları öğretici olarak görevlendirilebilecektir” talimatı verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler