MEB: Kantinleri gözden geçirin

Okul kantinlerini ihalelerle özel şirketlere devreden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kantinlerde çocukların sağlıklarını tehlikeye sokabilecek gıdalar bulunduğunu itiraf etti.

Yayınlanma: 27.03.2018 - 23:47
Abone Ol google-news

Okul kantinlerini ihalelerle özel şirketlere devreden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kantinlerde çocukların sağlıklarını tehlikeye sokabilecek gıdalar bulunduğunu itiraf etti. Satışı uygun olmayan ürünlerin kantinlerde bulunmasına izin verilmemesini isteyen bakanlık, denetimlerin artırılmasını ve gerekli cezaların uygulanması talimatı verdi. MEB, ihalelerle devrettiği kantinlerden çocukların sağlığını korumak için çare arıyor. Okullarda gerçekleştirilen denetimler ve bakanlığa iletilen şikâyetleri değerlendiren bakanlık, okulların kantinlerinde genelgelerle yasaklanan ve satışı uygun olmayan ürünlerin bulundurulduğunu tespit etti. MEB Teftiş Kurulu Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmenin ardından il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıyla bütün resmi ve özel okulların kantinlerinde denetim yapılması talimatı verildi.

Satışa uygunluk denetimi

Bakanlık okul kantinlerinde yapılan denetimlerde çocuklara zarar verebilecek çikolata, şekerleme, şeker türleri, aromalı içecekler, gofret gibi gıdaların bulundurulduğunu tespit etti. Bu doğrultuda denetimlerin arttırılmasını isteyen bakanlık, “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” genelgesini hatırlattı. Bakanlık genelge kapsamında denetimler gerçekleştirilmesini, kontrol ve denetim formuna göre kantinlerin gıda güvenilirliği, hijyen, depolama, servis ve satış gibi konular ve 80 ayrı başlıkta “uygun”, “uygun değil” değerlendirmesine tabi tutulmasını istedi. Bakanlık Okul Sağlığı Bilim Kurulu kararları doğrultusunsa satışı uygun bulunmayan gıdaların tespiti durumunda ise derhal yasal işlem başlatılması talimatını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler