Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan imam hatip savunması: Rakamlar abartılıyor

Lise giriş kılavuzuna göre 61 ilde imam hatip sayısı, Anadolu lisesini geçti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, canlı yayında rakamların gerçeğini yansıtmadığını iddia etti.

Yayınlanma: 12.04.2018 - 11:31
Abone Ol google-news

<video:956983>

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Çelik, canlı yayında Yılmaz'a Ozan Çepni imzasıyla yayınlanan Cumhuriyet'te yayınlanan imam hatip haberini sordu. "Vatandaşın taleplerini dikkate almak demokrasinin gereğidir" diyen Yılmaz şunları söyledi:

Diyelim ki biz bütün okulları imam hatip yaptık. Sonuçta buraya kim gönderecek öğrenciyi. Tercihte kim bulunacak. Yanı tek taraflı bakanlığın tercih etmesi o kendisinin söylediği veya hayal ettiği gerçekleşecek mi, gerçekleşmeyecek. Diyelim ki bir veli seçmedi, ne olacak? Boş kalacak mı? Kalacak. Biz bunu yaparken bir oranını verdik. Yüzde 62. Fen lisesi, sosyal bilimler, Anadolu lisesi yüzde 62. E peki yüzde 62'nin orta öğretim genel müdürlüğüne bağlı okullara gireceği bir sistemde burada sadece 28 bin öğrenci için imam hatip liselerine gitme yolu sınavla alan açıldığında herkes imam hatip mi oluyor? Ne derler buna? Abartma mı diyelim? Abartıyor. Bire bir gerçeklikle bağlantısı yok. Yüzde 62'si fen lisesi, sosyal bilimler, anadolu lisesine gidiyor. Bu okullar da orta öğretim genel müdürlüğü şemsiyesi altında. İmam hatibe gidenlerin oranı ise yüzde 23 olarak öngörülüyor. Yüzde 23, yüzde 62'den fazla değil. Kaldı ki biz bunu koyduk. Ama bunun ne kadar sağlıklı veya doğru olup olmadığı inşallah yerleştirme yapıldıktan sonra inşallah sizinle bir program yaparız. Bize gelen bilgileri dikkata elarak böyle bir paylaştırma yaptık. Şu da olmuş olabilir: Çok daha fazla öğrenci, bu bölümleri talep etmiş olabilir. Biz hiç kimseyi bir şeye zorlamıyoruz. Ancak aradaki fark şu, onlar istiyorlar ki veliler istese de, bu okallara evlatlarını göndermesinler. Biz vatandaşımız neyi talip ederse devletin sahibi o, vatanın sahibi o. 15 Temmuz bunu gösterdi. Canı pahasına bu ülkenin hakkını hukukunu koruyan vatandaşın taleplerini dikkate almak demokrasinin gereğidir. Kanunların Anayasa'nın gereğidir. Bizim yaptığımız da bu. 

Her yer imam, her yer hatip! MEB imam hatipleri kılavuzda 'nitelikli' yaptı 

<video:956985>

Deizm açıklaması 

Öncelikle böyle bir program bizim bakanlığımz tarafından yapılmamıştır. Sonuç raporu kesinlikle gerçekleri yansıtmıyor. Bahçeli'nin grup toplantısında söylediği aynen bizim de görüşümüzdür. Ne diyor: 'Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır. Türk gençliği imanlıdır, ahlaklıdır, dinin kültürel emanetlerine bağlı ve sadıktır'. Biz de aynen katılıyoruz. 

Bahçeli: Deizm ile uğraşanlar önce haram yiyenlere baksınlar

‘İmam hatipliler deizme kayıyor’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler