Çocuklar felsefe yapıyor!

Konak Belediyesi, yaklaşık üç yıldır “çocuklar için felsefe” atölyesi düzenleyerek yarınlara sorgulayan bireyler hazırlamaya çalışıyor.

Yayınlanma: 27.04.2018 - 23:19
Abone Ol google-news

Düşünen, sorgulayan, üstelik çıkarımlarını çekinmeden dile getiren birini gördü mü, topluluktan mutlaka “felsefe yapma” diye onu durdurmaya çalışan biri çıkar. Aydınlık yarınların önünü tıkayan bu anlayışı kökten yıkmak için Konak Belediyesi, işin kaynağına indi. Yaklaşık üç yıldır “çocuklar için felsefe” atölyesi düzenleyerek yarınlara sorgulayan bireyler hazırlamaya çalışıyor.

“Çocuklar için felsefe” çalışmalarında eleştirel, yaratıcı, işbirliğine açık bireyler yetiştirilmesi bunun için de düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Atölye çalışmalarında uygulanan yöntemde genellikle bir hikâye, masal, fotoğraf, kısa film gibi felsefi bir soru ortaya çıkarmaya uygun bir uyarandan yola çıkılıyor. Öğretmen çocukların ortaya çıkan bu soru etrafında derinleşmeleri için bir kolaylaştırıcı rolünü üstleniyor. Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi’nin katkılarıyla üç yıldır sürdürülen atölye çalışması, şimdi de “Filozof Çocuklar Sempozyumu” ile taçlanacak. Konak Belediyesi Güzelyalı Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde bugün başlayacak sempozzyuma, atölyelerde yer alan 5, 6 ve 7. sınıflardan yaklaşık 200 öğrenci katılacak. Öğrenciler, Tarla Faresi Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Kırmızı Erik Çekirdeği” adlı oyunu izlenip, oyun üzerinden felsefi sorgulama yapacak. Ardından 10 ayrı gruba bölünerek öğretmenler rehberliğinde, atölye çalışmaları gerçekleştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler