‘Ekonomide yangın var’

TÜSİAD yönetimi ve üyeleriyle bir araya gelen Muharrem İnce: İlk kez soğan doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçmişse orada yangın var demektirç

Yayınlanma: 21.06.2018 - 22:55
Abone Ol google-news

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD), 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri öncesinde tüm siyasi partilere yönelik gerçekleştirdiği ‘istişare buluşmaları’ çerçevesinde cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bir araya geldi. TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve eski başkanlarıyla basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi İnce ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik basına kısa bir açıklama yaptı.

‘Görgüsüzlük...’

İnce, bu seçim öncesinde Türkiye’nin ilkleri yaşadığına dikkat çekerek, “İlk kez soğan doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçmişse yangın var demektir. Bu yangın varken bir cumhurbaşkanı adayı olarak iş dünyasıyla dertleşmek de çok doğru bir istişare. Şunu biliyoruz ki Türkiye’nin ekonomisi kırılgan ciddi problemleri var” dedi. Problemleri çözmeye demokrasiden başlayacaklarını vurgulayan İnce, demokrasisi düzgün işlemeyen hukuk devleti olmayan mahkemeleri bağımsız olmayan bir Türkiye’nin yerli yatırımcıya da, yabancı yatırımcıya da güven vermeyeceğini aktardı. İnce, “Bir yatırımcı ‘Ben Türkiye’ye şunu yaparsam 3 ay sonra kanunlar değişir mi?’ dememeli. Bankalar görevini yapmalı. Ziraat Bankası çiftçilerle ilgilenmek yerine medyayla ilgilenmemelidir. Ziraat, Halkbankası, Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılmalı. Umut olmalıyız, barışmalıyız, kucaklaşmalıyız. Türkiye’nin umutlarını tazelemeye ihtiyacı var. Türkiye bir cazibe merkezi haline gelmeli. Bunu başarabiliriz” dedi. Görüşme öncesi Muharrem İnce önce TÜSİAD’ın Tepebaşı’ndaki genel merkezine geldi. İnce TÜSİAD binasıyla ilgili “TÜSİAD Türkiye’nin zenginleri, isteselerdi saray yaparlardı binayı gördüm. Anlatmak istediğim bu. Geleneksel yapıyı korumak. Anlatmak istediğim bu. Bu ülkeyi kalkındırır ötesi görgüsüzlüktür” yorumunu yaptı.

‘Güzel günler gelmeli’

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise TÜSİAD olarak seçim öncesi cumhurbaşkanı adaylarını ağırlama konusunda son programı gerçekleştirdiklerini belirterek şunları kaydetti “Siyasi partilerin ve cumhurbaşkanı adayların gündeminde doğal olarak ekonomi büyük bir yer kaplıyor. Ekonomideki sıkıntıları ve getirilecek çözümleri, ekonomi politikaları bizim de sayın İnce ile yapmak istediğimiz istişarelerin başında geliyor. Ancak sadece tabii ki ekonomi değil. Türkiye’nin kutuplaşmasının sona erdiği, güzel günlerde bulaşacağımız günlerin bir an önce gelmesini TÜSİAD Yönetim Kurulu adına, ve iş dünyası adına canı gönülden diliyorum” ifadesini kullandı.

Koç, Boyner ve Eczacıbaşı katıldı

Muharrem İnce, TÜSİAD Genel Merkezi’nde Erol Bilecik, TÜSİ- AD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası, Yönetim Kurulu üyeleri Esin Güral Argat ve Serra Akçaoğlu tarafından karşılandı. Basına yapılan açıklamanın ardından heyet basına kapalı olarak gerçekleştirilen istişare toplantısı için otele geçti. Toplantıya TÜSİAD’ın eski başkanları ve üyeler katıldı. Toplantıya katılanlar arasında Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Ümit Boyner, Muharrem Yılmaz, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Haluk Dinçer ve Ömer Aras da vardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler