Bu köyde sadece büyükler yaşayacak

Türkiye’de 55 yaş üstü yaklaşık 14 milyon kişi var. HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, bu gruptakileri ağırlamayı hedefliyor.

Yayınlanma: 28.06.2018 - 22:50
Abone Ol google-news

İstanbul’un Silivri ilçesinin Selimpaşa bölgesinde, 55 yaş ve üzeri büyüklerin aktif ve sosyal bir hayat sürmesine olanak sağlayan Her- Dem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesi gelecek yıl hayata geçecek. HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri İcra Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun, HerDem’i geliştirmek için beş yıldır çalıştıklarını belirterek “Büyüklerimiz ne ister, emekliler nasıl bir yaşam hayal eder” sorularına odaklandık. İlk olarak, araştırma şirketiyle yaptığımız çalışmalar sonucunda ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit ettik. Emeklilerin çözümlerinin güneyde bir yazlık almak veya memleketlerine dönmek gibi seçenekler olduğunu gördük. Ancak bu seçenekler, onların istediği aktif, sosyal ve doğal hayatı sağlayamıyor. Biz de yönümüzü Avrupa ve Amerika’ya çevirdik. Oradaki çözümleri, kendi kültürümüzle harmanlayarak HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’ni hayata geçirmek için adım attık” dedi. HerDem’in 55 yaş ve üstü büyükler için tasarlandığını dile getiren Tayfun projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

HerDem’de büyüklerimiz özel hoca eşliğinde spor yapabilir, kendi bahçelerinde veya köyün ortak bahçesinde sebze meyve yetiştirebilir, müzik kurslarına, çeşitli atölyelere katılabilir, açık havada film izleyebilirler.

İlk konağımız ve örnek dairelerimiz temmuz itibarıyla görülebilir. Köyün tamamını ise 2019 sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. 6 Mart’tan bugüne kadar 100’den fazla konut sattık. 

Satın almadan konaklamak isteyen köy sakinleri, sağlık ve temizlik paketi dahil, aylık 4.500 TL + KDV ücretle HerDem’in tüm imkânlarından yararlanabilecek. 

Konut alanlar 7/24 sağlık hizmeti ve haftalık ev temizliği paketi başta olmak üzere birçok hizmetten aylık 550 TL karşılığında faydalanabilecekler. 

Satın alınan ev kişilerin tapulu malı olduğundan, tıpkı diğer mallarında olduğu gibi yasal mirasçılarına geçecek ve gerekli düzenlemeler de buna göre yapılacak. Mirasçı 55 yaş ve üzeriyse dilerse evde konaklayabilir. Değilse evi kiraya verebilecek veya bizden kiralamamızı talep edebilecek. İsterse de evini satabilir.

614 hane var

İşletme konusunda, yaşlı bakım destek hizmetlerinde uzman olan Amerikalı kuruluş Avendelle görev üstleniyor. Sağlık yönetimindeki çözüm ortağımız Acıbadem Sağlık Grubu ise bünyesindeki uzman hekimleri ve hemşireleriyle köy içerisindeki sağlık merkezinde 7/24 destek sağlayacak. 

614 hanenin yer alacağı köyümüzde, 2 katlı 45 konak bulunacak. Her bir konak 10 veya 14 bağımsız haneden oluşuyor. 60 metrekare ile 86 metrekare arasında değişin evlerin fiyatları 306 bin TL’den başlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler