İş dünyasına "tek yol Saray" yanıtı: Kabinenin önemi yok

Ankara’da yatırımcılarla toplantı yapıldı. Hükümete, ekonomi kabinesini soranlara, ‘Cumhurbaşkanlığı kararlarının uygulanacağı, isimlerin öneminin azaldığı’ söylendi.

Yayınlanma: 02.07.2018 - 23:09
Abone Ol google-news

Yatırımcılara önümüzdeki beş yılda hangi ekonomi politikaların uygulanacağı bilgisi verilen bir toplantı düzenlendi. Ankara’da yapılan toplantıda, ekonomi kabinesini soran yatırımcıya ‘isim önemli değil, Saray’da alınanacak kararlar uygulanacak’ denilidi. Reuters’a konuşan ekonomi yetkilileri görüşmelerde yatırımcılara “seçimsiz beş yıllık dönemde istikrar vurgusu” ve gelecek dönemde uygulanacak ekonomi politikalarına ilişkin bilgilendirme yapıldığını söylediler.

Enflasyon konuşuldu

Üst düzey bir ekonomi yetkilisi, “Yatırımcılardan en çok seçim sonrası nasıl bir süreç oluşacağı, ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği, uygulanacak politikalar ve TBMM’deki yeni sürece ilişkin sorular geliyor” dedi. Yetkili, “En çok soru yeni kabine yapısına ilişkin geldi. Yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı kararlarını uygulayacak bir yapı olacağı nedeniyle isimlerin tek başına öneminin azalacağı vurgulandı” dedi. Yetkililer toplantıda, büyüme patikasına, istihdama öncelik verecek politikalara, cari açığın yapısal dönüşümüne, fiyat istikrarının önemine, maliye ve para politikalarının uyumuna tek haneli enflasyona ilişkin hedeflere dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler