Golfe 80 milyon Avro’luk yatırım

Regnum, golfte Bodrum’da yaptığı yatırımları üçledi. Sırada Ankara’da 2 bin dönüm üzerine kurulacak golf tesisi var

Yayınlanma: 24.07.2018 - 23:20
Abone Ol google-news

Öztürk Grup golf alanındaki yatırımlarına hız verdi. Grubun şirketi Regnum’un Bodrum’daki üçüncü projesi Regnum Golf Country’nin birinci etabı tamamlandı. Şimdiye kadar 60 milyon Avro yatırım yapılan projenin toplam yatırım bütçesi ise 80 milyon Avro. Projenin ilk etabındaki 55 villa ise satıldı. Projede toplamda 300 villa inşa edilecek. Öztürk Grup ve Opet Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, 12 yıl önce Bodrum’a Florida modeli bir golf projesi yapmak için kolları sıvadıklarını belirterek “Kimsenin ev almak istemediği bir ortamda ev sattık. Bu da bizim çılgın projemiz oldu. Proje golf alanı sayesinde 3 kat daha değerli hale geldi” dedi. Projenin sadece arazi maliyetinin 20 milyon Avro olduğunu dile getiren Öztürk, “Ticaretten ziyade değişik bir proje düşünüyorum burada. Villa fiyatları 500 bin ile 1 milyon Avro arasında değişiyor” diye konuştu.

Otel de olacak

Projenin uluslararası standartlarda 18 delikli bir golf sahası 600 dönüm üzerine kurulu olduğunu aktaran Öztürk şu bilgileri verdi:

Regnum Golf Country Bodrum’da, ikinci etap yıl sonunda sakinlerine teslim edilecek. Villaların tamamlanmasının ardından proje içine bir de ‘sağlıklı yaşam’ oteli yapılacak. 

Regnum Golf Country Bodrum’un içinde 24 dönümlük bir alanda Bodrum Atlı Spor Kulübü de yer alacak.

YENİ SAHA ANKARA'DA

Fikret Öztürk, Ankara’da golf tesisi yapmak için 2 bin dönüm arazinin belediyeden ihale ile satın alındığını anlatarak, golf sahasının 2019 Haziran ayında devreye gireceğini, burada daha sonra Bodrum modelinde olduğu gibi villa inşaatlarının başlayacağını açıkladı. Öztürk, turizmdeki yeni dönemden umutlu olduğunu ifade ederek, “Yeni bir Turizm Bakanı’mız var. Kendi sektörümüzden, sektörü biliyor inşallah kafasından geçen şeyleri yapabilir. Turizm konusunda bir risk görmüyorum. Bodrum’da bir golf sahası değil 3-4 golf sahası olmuş olsa, her golf sahasına 100 kişi gelse ve bu kişiler her akşam Bodrum’a çıksa 400-500 kişi bölge turizmine ciddi katkı sağlar” dedi.

İngiltere Türkiye’nin 96 katı

Fikret Öztürk’ün verdiği bilgilere göre, merkezinde golf sporunun yer aldığı Regnum Golf Country Bodrum, Türkiye’de henüz çok genç olan bu sporun kitlelere ulaşmasında önemli bir rol oynamayı amaçlıyor. Yıl boyunca golf oynama imkanı tanıyan sahalar özellikle İngiltere, Hollanda, İsveç ve Norveç vatandaşları tarafından tercih ediliyor. İngiltere’de 1923, Almanya’da 727, Fransa’da 590 golf sahası bulunurken Türkiye’de sadece 20 golf sahası bulunuyor. İngiltere neredeyse Türkiye’nin 96 katı daha fazla golf sahasına sahip.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler