Korku filmi gibi piyasa analizi: Katil düştüğü yerden kalkıp elindeki bıçakla yeniden vuruyor

İş Yatırım tarafından yatırımcılar için hazırlanan günlük bültende yer alan ifadeler, ABD'nin merkezinde olduğu siyasi krizlerin piyasalara yansıması 'korku filmi senaryosu'na benzetiliyor.

Yayınlanma: 02.08.2018 - 10:53
Abone Ol google-news

ABD'nin, Rahip Andrew Brunson'un iade edilmemesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamti Gül hakkında yaptırım kararı alması, hassas denegeler üzerinde seyreden ve her krizde yeni bir kırılma yaşayan piyasalarda tedirginlik yarattı.

<haber-dikey:1043471>

İş Yatırım tarafından yatırımcılar için hazırlanan günlük bültende yer alan ifadeler, ABD'nin merkezinde olduğu siyasi krizlerin piyasalara yansıması 'korku filmi senaryosu'na benzetiliyor.

Bültende yer alan değerlendirme şöyle:

"ABD yaptırımları devam ediyor. ABD yaptırımları sıkıcı bir korku filmine döndü. Tam en kötüyü gördük diyorsunuz, katil düştüğü yerden kalkıp elindeki bıçakla yeniden vuruyor. Yönetmen yakın çekim yapıyor. Ekran kıpkırmızı oluyor. ABD'nin 200 milyar dolarlık Çin ithalatına koyduğu vergiyi %10'dan %25'e çıkarmayı planladığı açıklaması sonrası Wall Street'ten başlayıp Avrupa ve Asya borsalarına yayılan sert bir satış dalgası ile karşıyayız. Satış dalgası henüz küresel risk iştahında bir çöküşe dönüşmedi. Altın, yen, İsviçre frangı, ABD tahvili gibi emin liman olarak görülen varlık guruplarında sert bir yükseliş görülmüyor.

Türkiye piyasaları bu sabah çifte şok ile güne başlıyor:

1- ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının yarattığı küresel satış dalgası

2- ABD'nin rahip Brunson davasıyla ilişkileri gerekçesiyle iki bakan için yaptırım kararı alması. Cuma gününden beri gelişmekte olan piyasalara göre daha güçlü performans gösteren Borsa İstanbul'un güne %1 civarında kayıpla başlamasını bekliyoruz. Kamuoyunda yapılan sert açıklamalara rağmen ABD ile Türkiye arasında görüşmelerin devam edeceği beklentisi satışları sınırlayacaktır. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler