Erdoğan seçildi borsa çakıldı

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesine sabah saatlerinde olumlu tepki veren borsada akşam saatlerinde rüzgar tersine döndü…

Yayınlanma: 11.08.2014 - 19:00
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda yüzde 51,8 oy oranı ile kazanmasının ardından Borsa İstanbul’un tepkisi merak ediliyordu. Güne sakin başlayan borsa ve para piyasaları akşama doğru daha dalgalı bir seyir izledi.

Erdoğan sonrası tek parti iktidarına ilişkin siyasi riskler, yeni ekonomi yönetimine ilişkin endişeler ve Fitch´ten gelen açıklamaların etkisiyle borsa yüzde 2,43 düşüşle kapandı. Türkiye´nin notunu “yatırım yapılabilir” seviyede değerleyen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ´siyasi risk´in kredi notu için halen bir kırılganlık oluşturduğunu ve hükümetin etkinliği ve politikaların öngörülebilirliğinin azalması durumunda notta negatif adım atılabileceğini açıkladı.

BANKALAR DAHA SERT DÜŞTÜ

Güne yüzde 1.55 artıda başlayan BIST-100 endeksi 80,483.42 puana kadar yükselse de daha sonra kademeli olarak gerilemeye başladı ve yüzde 2.43 düşüşle günün dip seviyesine yakın 77,271.25 puandan kapandı. Bankacılık endeksi yüzde 3.56 geriledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, ilk turda salt çoğunluğu alarak cumhurbaşkanı seçilse de piyasa profesyonelleri, yeni dönemde kabinenin başta ekonomi yönetimi olarak nasıl şekilleneceği ve 2015 yılı seçimlerinde Ak Parti’nin nasıl bir başarı göstereceğinin odak noktasına yerleştiğini söylüyor. Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan oyların yüzde 51.8´ini alarak seçimi kazanırken, seçime katılım oranı beklenenin altında kaldı. Fitch değerlendirmede, "Politik riskler, potansiyel sermaye girişlerinin cesaretini kırarak ve politika öngörülebilirliğini azaltarak Türkiye´nin kredi notunda baskı yaratmaya devam edecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler