Ekonominin zarif hocasını uğurladık

Duayen ekonomi yazarı Güngör Uras son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 22.08.2018 - 23:25
Abone Ol google-news

Toplumun çok farklı kesimlerini bir araya getiren ender insanlar vardır. Genellikle sanatçı ya da siyasetçi... Bir ekonomist, planlama uzmanı, öğretim üyesi olsa da hayatının önemli bir kesiminde soğuk ve anlaşılmaz görünen ekonomi sayfalarında köşe yazarak hayatın her alanından insanlara dokunabilen çok az insan tanıdık. Dün son yolculuğuna uğurladığımız, ekonomi gazetecilerinin kimisinin okuldan hocası, kimisinin iş toplanıtlarından ve seyahatlerinden tanıdığı Güngör Uras tam da bu ender insanlardan biri imiş..  

Bebek Camii’nin avlusunda öğlen 12.30’dan itibaren toplanmaya başlayan saçları genellikle kırlaşmış topluluk, bu çeşitliliğin simgeleşmiş haliydi. Siyasetçi, siyasetçi eşi, sanatçı, iş dünyası temsilcisi ve gazeteci... Topluluktaki farklı profil kadar Türk Eğitim Vakfı (TEV), Çağdaş Eğitim Destekleme Derneği (ÇYDD), TEMA ve Türk Eğitim Derneği’ne yapılmış bağışlara bakıldığında, Güler Sabancı’dan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a, Koç ailesinden Vakko şirketlerine, Şölen’den TÜSİAD Yönetim Kurulu’na, Ayşe Teyze’den Ali Rıza Amca’ya ve hatta Filiz Akın’a kadar onlarca isim Uras’ı son yolculuğunda yalnız bırakmamıştı.

Birbirlerine onunla ilgili anılarını anlatanların ortak dillendirdiği şey; Güngör hocanın, anlattı bir şeyi ne kadar anlaşılır kıldığı ama illa da ne kadar zarif biri olduğuyla ilgiliydi.
Belki de bu nedenle sanatçı Erol Evgin de hocayı anlatırken “Gerçek bir aydın nasıl olmalı derseniz Güngör hoca gibi olmalıydı. Büyük bir bilgi birikimiyle, bilgelikle ama çok net bir açıklıkla, çok kolay anlatırdı her şeyi. Ekonomi uzmanlığımız değil ama hocayı okuduğumuzda her şeyi anlardık” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler