1000 çiftçiye yerel meyve eğitimi

PepsiCo öncülüğünde, 2014’de yerel meyveciliği ve türk çiftçilerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Tropicana Bahçe Okulları” projesi eğitimlerini sürdürüyor.

Yayınlanma: 01.10.2018 - 21:19
Abone Ol google-news


Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu  Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği ile başlatılan proje, Adana, Malatya, Gaziantep, Konya, Afyon  ve Bursa’dan sonra Amasya’da eğitimlerini gerçekleştirdi. Projeyle çiftçilere; eğitimler veriliyor, yerel meyve ağaçlarının fidanları dağıtılıyor, doğru uygulamalarla dikim ve yetiştirme bilgilendirilmesi yapılarak yerel meyvelerle ilgili mirasın korunması ve sürdürülmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

PepsiCo Türkiye Marka İletişimi Müdürü Şirin Güven, yerel yönetimlerin desteklerinin alındığı proje ile bugüne dek toplam 1000’e yakın çiftçiye eğitim verildiğini ve 12 bin adet yerel meyve ağaç fidanı çiftçilere dağıtıldığını ifade etti. Güven, “Yöresel meyve fidanlarının uygun şekilde dikilip, yetiştirme ve bakım süreçlerinde en doğru uygulamalarının sağlanmasının hedeflendiği projede, eğitimlerin içerikleri çiftçilerin ihtiyaçlarına göre belirleniyor.

Tropicana Bahçe Okulları kapsamında Amasya’da çiftçilere; “Finansal Kaynak Yönetimi”, “Bireysel Potansiyel Keşfi“, “Çiftçinin Vizyona Olan Yolculuğu” ve “Elma Üretiminde Zirai Mücadele Yöntemleri” olmak üzere dört ana başlıkta seminer verildi. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan çiftçilere ise BÜYEM tarafından sertifikaları verildi” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler