'Ekonomide dengelenme süreci başladı'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide dengelenme sürecinin başladığını iddia ederek ''Bütçe disiplininde taviz yok. Ekonomideki dengeleme süreci başladı. Enflasyonla mücadele için güçlü bir program açıklanacak' dedi.

Yayınlanma: 07.10.2018 - 15:15
Abone Ol google-news

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, milletvekillerine yaptığı sunumda ekonomide dengelenme sürecinin başladığını söyledi. 

AKP 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda milletvekillerine basına kapalı bir sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin kamu borcunun milli gelire oranı 28 olduğunu, bu oranın gelişmekte olan ülkelerde yüzde 49, OECD ülkelerinin ortalamasının ise yüzde 111 olduğunu söyledi.

Ekonomide dengelenme sürecinin başladığını iddia eden Bakan Albayrak, enflasyonla güçlü bir mücadele programı açıklanacağını söyleyerek, "Bütçe disiplininden taviz yok." dedi.

Bakan Albayrak, hane halkı borcunun Türkiye’de milli gelire oranının yüzde 16, gelişmekte olan ülkeler ortalamasının yüzde 36, dünya ortalamasının ise yüzde 60 olduğunu söyledi.

 Bakan Albayrak, TL’yi güçlendirmek için atılan adımlar, sözleşmelerde TL’ye geçiş ve bankaları rahatlatmaya yönelik atılan adımlardan bahsetti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler