Şeker ihracatı e-imza ile yapılacak

Şeker firmaları, Şeker Kurumu Elektronik Veri Sistemi’nden (EVİS) yararlanacak; ihracat başvurularını e-imza ile yapacak.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 15:00
Abone Ol google-news

Sistem ile başvuruların 3 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

EVİS verilerine göre 1 Eylül 2011 ila 31 Ağustos 2012 döneminde ortalama satış fiyatı 1,93 lira/kilogramdan 290 bin ton şeker pancarı ihraç edildi. Nişasta şeker ihracı ise 1,37 lira/kilogramdan 151 bin ton oldu. Bu da son 1 sene içinde EVİS’ten yapılan şeker ihracatının 766 milyon liraya tekabül ettiği anlamına geliyor. Yeni tebliğ gereği gelecek sene 800 milyon lira ihracatın e-imza yolu ile yapılacağı tahmin ediliyor.Mobil imza hizmeti veren E-GÜVEN’in Genel Müdürü Can Orhun, konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Tekniğin katkıları ile eskiden onlarca zahmete katlandığımız faaliyetler artık tek bir butona dokunarak yürütülebiliyor. Bundan böyle EVİS’ten yararlanılarak İhraç Ön İzin Başvuru Girişi ve başvurularının e-imza ile yapılacak olması da tekniğin hayatımızı ne kadar kolaylaştırdığının bir işareti. Eskiden haftalar alan başvurular, artık e-imza ile maksimum 3 gün içerisinde tamamlanacak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler