Erdoğan Atatürk'ün İş Bankası vasiyetini çiğnemeye kararlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin gelirini Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’na aktardığı İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devrini sağlayacaklarını söyledi. Erdoğan, “MHP de destekleyeceğini açıkladı. İnşallah Meclis’ten bunu çıkaracağız” dedi.

Yayınlanma: 13.10.2018 - 22:57
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleriyle ilgili “Konuyu Meclis’e getirip, bu hisselerin Hazine’ye devrini sağlayacağız” dedi. Kayseri’de toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, tekrar kayyım atanan belediyeleri hatırlatarak “Eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayı yapanlar çıkacak olursa bilsinler ki şu anda kayyım atanan yerlerdeki ilkemiz neyse, aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz” dedi.

 

<haber-dikey:1110550>

 

‘MHP destekleyecek’

<haber-dikey:1109083>

Konuşmasında yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, “İş Bankası’ndaki CHP hisseleri var ya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunu CHP kullansın diye yapmadı, Hazine’ye gitsin diye yaptı. Biz bu konuyu Meclis’e getiriyoruz. MHP de destekleyeceğini açıkladı. İnşallah Meclis’ten bunu çıkaracağız ve bu hisselerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin hazinesine girmesini sağlayacağız. Şimdi tabii tutuştu. Bunu biz kullanmıyoruz ki diyor. Bir de kullanacak mıydın? Bir an önce Meclisimizden bu geçecek” diye konuştu. FETÖ’ye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, “Örgütün içinde kalmaya devam edenler bunun sonuçlarına da katlanırlar. FETÖ’de kalanlar kusura bakmasın, canlarını yakarız hukuk neyse onu da uygularız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, daha sonra Melikgazi İlçesi Asri Mezarlık girişinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yaptırılan camide ikindi namazını kıldı.

<haber-yatay:1108071,1108924>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler