6 bin açığa rağmen 1.500 işçi alınacak

Hükümet seçim öncesinde verdiği Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) 1.500 işçi alınması vaadini yaşama geçirmek için kararı yayımlandı. Ancak işçilerin ne zaman alınacağına ilişkin takvim Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Kuruma 1.500 işçi alınacak olmasına karşın, TTK’daki işçi açığı 6 binin üzerine çıktı.

Yayınlanma: 10.12.2018 - 22:31
Abone Ol google-news


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim öncesinde 5 Haziran’da gerçekleştirdiği Zonguldak mitinginde, TTK’ye işçi alınacağını açıklamıştı. Aradan geçen 6 aylık sürede işçi alınması için herhangi bir adım atılmamıştı. Genel Maden-İş Sendikası, 1.500 işçi sözünün tutulmasını istemişti. İşçi alımına ilişkin karar dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda “TTK’de son yıllarda ayrılan nitelikli personel açığının kapatılabilmesini teminen 1500 adet pano ayak üretim işçisi istihdamında kurum yönetim kurulu yetkilidir. Söz konusu işçilerin alımına ilişkin takvim ile usul ve esasları belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir” denildi.

TTK’nin yıllık kömür üretimi 1 milyon tonun altında. Oysa işçi açıklarının giderilmesi halinde TTK’nin 5 milyon ton üretim kapasitesi bulunuyor. Yeterli üretim olmadığı için her yıl taşkömürü ithalatına 4-5 milyar dolar civarında para ödeniyor. Kurumun 14 bin kişilik norm kadrosu bulunurken, 7 bin 800 işçi ile üretim yapılıyor. 2 kişinin yapacağı iş 1 kişi ile yapılıyor. Sendika yıllardır işçi alınmasını istiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler