Beyaz ette ‘günü kurtaran’ karar

Yem takviyesi yapılsa da 2.5 milyon civciv güçsüz kaldı. Hazirana kadar yeni ölümlerin yaşanması bekleniyor.

Yayınlanma: 29.01.2019 - 22:38
Abone Ol google-news

 

<haber-dikey:1221952,1215391>

Kanatlı sektöründe yaşanan derin krize karşılık uzun vadeli çözümler beklenirken bakanlıktan ‘günü kurtaran’ hamle geldi. Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri’nin (TÜKEBİR) dün Tarım ve Orman Bakanlığıyla yaptığı toplantıdan sonra, Adana ve Mersin’de ölmek üzere olan 2.5 milyon civciv için yem gönderildi. Konkordato ilan eden Garip Tavukçuluk’a atanan hakem heyeti, şirkete ait civciv ve yemlerle ilgili haklarından feragat etti. Kümeslerde bulunan civcivleri, Beyza Tavukçuluk, Şahin Tavukçuluk ve Pilyem Tavukçuluk firması üstlenecek.

Adana valiliği de bugünden itibaren kümeslerdeki hayvanları canlı tutabilmek için hibe şeklinde ikişer üçer tonluk yem takviyesi yapacak.

Daha uzun vadeli çözüm taleplerinin olduğunu söyleyen TÜKEBİR Genel Başkan Yardımcısı Mazlum Öztürk, bakanlıkla görüşmelerinin ayrıntılarını Cumhuriyet’e anlattı. Bundan sonra kümesinde hayvan bulunan üreticilerin istedikleri entegre tesisle çalışabileceklerini kaydeden Öztürk, “Ancak yeni ölümler olacak. Çünkü aç kalan 2 milyondan fazla civciv, dış etkenlere zayıf düştü. Olumsuz etkileri yaz aylarına kadar görmeye devam edeceğiz. Tüketiciler de zamlarla karşı karşıya kalacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler